Benidorm reforça els serveis a les platges per l'inici de la temporada alta del turisme

L'Ajuntament ampliarà a partir d'este dissabte els serveis de socorrisme, seguretat i neteja a les platges

Benidorm reforça la seguretat, el socorrisme i la neteja
Benidorm reforça la seguretat, el socorrisme i la neteja / Europa Press

L'Ajuntament de Benidorm (Marina Baixa) amplia a partir d'este dissabte els serveis de socorrisme, seguretat i neteja a les platges amb motiu de l'inici de la temporada alta. Per a augmentar els servicis davant de l'allau de turistes que espera la ciutat amb l'arribada de l'estiu, s'ha dissenyat este operatiu especial que es prolongarà fins al 30 de setembre.

La regidora de Platges i Medi Ambient, Mónica Gómez, ha explicat que encara que les platges de la localitat "són de les poques de tot el litoral espanyol que mantenen durant els dotze mesos de l'any estos serveis", en temporada estival "s'incrementen notablement tant en plantilla com en mitjans tècnics i materials davant l'elevada afluència de turistes".

En cas del salvament i socorrisme, el servei ampliarà el seu horari, de manera que durant el mes de juny estarà operatiu de 10:00 a 19:00 hores, mentre que al juliol, agost i setembre operarà entre les 9:00 i les 20:00 hores.

El dispositiu estarà format per un total de 44 persones diàries: nou socorristes a la platja de Llevant i nou a la de Ponent, dos socorristes a la platja del Mal Pas, un socorrista en la cala del Ti Ximo i un altre en la de l'Almadrava. A estos efectius s'afegeixen cinc infermers als llocs de socors, un cap de platges i un coordinador, que reforçaran les tasques de vigilància per terra, mentre una llanxa de salvament, amb un patró i un rescatador, ho faran des de la mar. A més, hi haurà quatre efectius en ambulància.

També hi haurà nou socorristes per a prestar servei als tres punts de platges accessibles: tres al de Llevant, tres al del parc d'Elx i altres tres al de la Cala; espais que, a més, també ampliaran el seu horari de l'1 de juny al 30 de setembre per a facilitar el bany a persones amb problemes de mobilitat entre les 9:30 i les 18:30 hores.

Respecte als mitjans tècnics i materials, el nombre de llocs de socors operatius s'eleva a cinc, distribuïts al llarg de tot el litoral, i les ambulàncies també es reforçaran, en passar de dues a quatre en servei.

Reforç del 30% en la seguretat

Pel que fa a la seguretat, l'Ajuntament ha indicat que reforçarà durant estes dates la presència policial a les platges i el seu entorn. Així, a més dels trenta agents que componen la Secció de Platges de la Policia Local, hi haurà un reforç del 30% d'efectius en cadascun dels torns, segons ha indicat l'edil de Seguretat Ciutadana, Jesús Carrobles.

L'embarcació de la Policia Local estarà operativa i complementarà així la d'empresa concessionària de la gestió integral de les platges, mentre que hi haurà sempre un reforç amb cotxes patrulla a Llevant i a Ponent. A tot això se sumaran els reforços que també té previstos el Cos Nacional de Policia durant la campanya d'estiu.

En relació amb la neteja la regidora de Platges ha traslladat que s'incrementaran els mitjans humans fins a aconseguir, "com a mínim", les 24 persones. Així, hi haurà dos torns de neteja manual en les tres platges: un al matí, de 6:00 a 12:30 hores i un altre de nit, de 20:30 a 2:30 hores, amb un total de huit i setze operaris, respectivament.

Finalment, Gómez ha apuntat que des de principis d'any, "aprofitant els moments de menor afluència de persones a les platges", s'han realitzat "nombroses en diferents espais". Entre ells, el consistori ha millorat els punts de platges accessibles i ha realitzat una neteja intensiva dels arenals, així com "moltes altres" actuacions per a "millorar l'estat i la imatge del nostre litoral".

També et pot interessar

stats