El turisme britànic és majoritari a Benidorm, mentre que el nord-americà ja regna a València

La patronal Hosbec remarca que el mercat britànic supera el juny a l’espanyol a la capital valenciana del turisme i que el visitant portugués irromp amb força

Una turista britànica a Benidorm en una imatge d'arxiu
Una turista britànica a Benidorm, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El mercat britànic supera el juny a l’espanyol a Benidorm, on també el turista portugués irromp amb força. Són les dades més sorprenents pel que fa al turisme internacional en el balanç d’ocupació de la segona quinzena de juny que fa l’associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana, Hosbec.

La patronal hotelera ha destacat aquest dilluns en un comunicat el “complex equilibri” que fan el mercat nacional i internacional per encaixar en tota l’oferta hotelera de la Comunitat Valenciana, on cada zona o municipi s’especialitza en un mercat o un altre. Així, en municipis com Benidorm (Marina Baixa) i València, el 60% de les visites són de fora d’Espanya, mentre que d’altres com ara Gandia (Safor) i Castelló de la Plana tenen un 80% d’ocupació que correspon al mercat domèstic. Segons Hosbec, les dades de les últimes dues setmanes “apunten el que seran les claus de la temporada alta”, que ha començat aquest cap de setmana i s’allargarà fins a finals de setembre. I la previsió és que aquest període deixe les dades més elevades tant d’ocupació hotelera com de producció de tot l’exercici del 2023. 

Pel que fa al mercat internacional, Hosbec destaca el sorpasso dels britànics als espanyols a Benidorm superant la seua quota de mercat i copant el 43,5% de la quota de mercat. A més, el turisme portugués, que es va doblegar el 2022 respecte al 2021, torna a aparéixer amb força i les previsions són que arribe a ser el segon mercat en importància, per darrere del britànic a la ciutat. La patronal hotelera destaca també “l'encabotament incessable del mercat estatunidenc a la ciutat de València”, ja que el turisme dels Estats Units representa quasi un 9% del total, situant aquesta nacionalitat com la primera en importància per davant, fins i tot, d’altres països d’Europa.

Alacant brilla per Sant Joan

D'altra banda, el municipi d'Alacant ha sigut el destí analitzat que millor dada mitjana d'ocupació hotelera ha registrat durant aquesta segona quinzena de juny —un 93,5%—, impulsat per la setmana de les Fogueres de Sant Joan, que ha fet penjar el cartell de complet en una gran part dels hostalatges de la ciutat. 

També Castelló de la Plana ha viscut un bon final de mes ja que, gràcies a la fidelitat del mercat nacional, la ciutat ha registrat la millor dada d'ocupació des que va començar l’any, més d'un 76%. 

Segons Hosbec, l’afluència de visitants de les últimes dues setmanes confirma i consolida les dades dels seus models predictius: l'ocupació hotelera s'aproximarà al 90% al juliol i creixerà per damunt d'aquesta xifra a l'agost i al setembre.

També et pot interessar

stats