Barcala diu que la Cremà de les Fogueres està garantida: "Els bombers estaran amb Alacant i la festa, com sempre"

Els efectius municipals amenacen d'anar a la vaga en la nit del 24 si l'alcalde de la ciutat no atén les seues peticions sobre les retribucions especials del període festiu

BARCALA FOTO
Barcala, entrevistat este divendres al set de 'Les notícies del matí' a Alacant

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha garantit que la Cremà de les Fogueres de Sant Joan transcorrerà amb normalitat perquè "els bombers estaran amb Alacant i amb la festa, com han estat sempre". Així ho ha assegurat en una entrevista en Les notícies del matí, que este divendres s'ha desplaçat a la capital alacantina per a polsar en directe el comboi que es viu per les festes grans, que tenen l'apogeu en la nit del 24 de juny.

Enguany l'ambient està més revolt que altres per una polèmica que ha posat en peu de guerra molts funcionaris municipals des de fa setmanes: la negativa de l'alcalde a negociar l'import de les retribucions extraordinàries per treballar durant les Fogueres. El conflicte ha escalat estos dies fins al punt que molts efectius antiincendis havien amenaçat de fer vaga i no cobrir la nit de la Cremà este dilluns si l'Ajuntament no estava disposat a escoltar-los. Amb este panorama, la celebració d'un dels actes principals de les festes alacantines estava en l'aire i amb possibilitat de patir retards insòlits, allargant-se fins a l'endemà.

Barcala ha assegurat que els únics problemes que hi haurà durant la Cremà són "els típics" que poden sorgir "quan li botes foc a una ciutat per totes les parts". Ha remarcat que el dispositiu de la nit del 24 de juny comporta un treball "molt delicat" i una "responsabilitat molt gran" i s'ha mostrat convençut que tot es desenvoluparà sense incidències destacables per la capacitat dels operaris implicats en el dispositiu: "A Alacant comptem amb els millors professionals", ha dit.

Segons ha detallat l'alcalde del PP, el dispositiu de seguretat d'enguany ha mobilitzat més de 2.500 efectius, entre agents de Policia Nacional, Guàrdia Civil i personal municipal. Són vora 800 operaris de totes les àrees de l'administració local els que estan implicats cada dia: Policia Local, bombers, neteja, Protecció Civil, manteniment, parcs i jardins… La prioritat, garantir la seguretat en la festa. "Quan la ciutat atrau tanta gent, el més bàsic és que sàpiguen que venen a una destinació segura, a divertir-se i passar-ho bé", ha assenyalat Barcala.

Rècord de milió i mig de visitants

Enguany les Fogueres d'Alacant són més multitudinàries que mai i deixaran un impacte econòmic "tremend". El cap del consistori ha xifrat en milió i mig o més el volum de visitants previstos a la ciutat, dades que, si es confirmen, trencaran el rècord assolit l'any passat, que va ser d'entre un i 1,2 milions d'assistents. Ha destacat, a més, que en l'hoteleria "el ple és absolut" i a això se sumen els creuers amb turistes que arriben cada dia al port. Com a curiositat, l'alcalde alacantí ha subratllat l'afluència de turistes polonesos, que són la segona nacionalitat predominant després dels britànics, gràcies als nous vols directes que s'han inaugurat enguany que connecten este país de l'est amb l'aeroport d'Alacant-Elx.

També et pot interessar

stats