Els bombers d’Alacant desconvoquen la vaga i asseguren la Cremà de les Fogueres

Barcala ha arribat este dissabte a un acord in extremis amb el cos de bombers per a garantir el desplegament la nit del dia 24

Cremà de la Foguera Oficial d'Alacant, l'any passat
Imatge d'arxiu de la cremà de la Foguera Oficial d'Alacant, l'any passat / À Punt NTC

Acord just a temps per a garantir el desplegament dels bombers la nit de la Cremà de les Fogueres d’enguany. L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha mantingut una reunió este dissabte al matí amb el cap de bombers de la ciutat i sis sergents responsables dels grups en què, després de dues hores, s’ha desconvocat la vaga amb la qual amenaçava el cos de bombers per a la nit del 24 de juny.

Barcala ha indicat que el Servei de Prevenció d’Incendis i Salvament (Speis) de l’Ajuntament li ha traslladat les “inquietuds que hi havia dins del cos i que havien motivat algun malestar en relació amb el decret de les gratificacions” per a cobrir la nit de la Cremà d’este dilluns. 

"El compromís és que el dia 26 es negocie un nou sistema per a establir un nou decret de serveis especials de Fogueres i a tot açò afig el meu compromís personal de fer un seguiment d'estes negociacions perquè em traslladen l'opinió tant de la plantilla de bombers com de la Policia local", ha concretat Barcala. L'objectiu, ha dit, és establir un sistema que resolga el malestar previ a les Fogueres.

Els bombers, per la seua banda, han afirmat que “l'alcalde s'ha compromés, donant la seua paraula, a negociar el decret de Fogueres en una taula tècnica i també a reduir els terminis de la carrera professional d'ací a Fogueres del 2025”. 

Així mateix, en la reunió que s’ha celebrat a només dos dies de la Cremà, s’ha parlat de la planificació de l’operatiu de la nit de Sant Joan. A banda dels bombers, un total de 2.500 efectius entre Policia Nacional, Autonòmica i Local, Guàrdia Civil, personal d’Emergències i Protecció Civil o sanitaris formaran part del dispositiu especial desplegat per a este cap de setmana i fins a la nit del 24 de juny.

També et pot interessar

stats