El mapa per a no perdre't en les Fogueres d'Alacant durant el cap de setmana gran

À Punt fa una cobertura especial des d'Alacant que inclou la retransmissió de les mascletaes, l'Ofrena i la nit de la Cremà

La Foguera oficial d’Alacant a la plaça de l’Ajuntament
La foguera oficial d’Alacant, a la plaça de l’Ajuntament / À Punt NTC

La festa ompli els carrers d'Alacant en un cap de setmana en què s'espera superar tots els rècords de visitants. El programa inclou tota mena d'activitats per a tots els públics i, a més dels passejos per a disfrutar de les fogueres, barraques i racons, la festa ofereix espectacles pirotècnics i folklòrics, l'Ofrena de Flors, música en directe, revetles i molt més.

Un total de 89 fogueres i altres tantes d'infantils es distribueixen pel mapa de la ciutat. La foguera Florida-Portatge ha rebut el primer premi de la Secció Especial, mentre que la comissió d'El Baver - Els Antigons ha aconseguit, per segon any consecutiu, el primer premi d'infantil de la mateixa categoria. És inevitable passejar per Alacant estos dies i no topar-se amb algun d'estos monuments plens de color i creativitat.

Dissabte, últim dia d'Ofrena

Dissabte comença amb la desfilada del lliurament de premis a les 11 hores del matí, des de la plaça de Canalejas fins a la Petxina de l'Esplanada. A les 14:00 hores, la pirotècnia Tamarit dispararà la quarta exhibició del concurs de mascletaes a la plaça dels Estels i a les 18:30 h es reprendrà l'Ofrena de les Flors en la segona sessió que tancarà la bellesa del foc d'Alacant, Alba Muñoz. L'itinerari comença a Alfons el Savi i continua per la rambla de Méndez Núñez, Sant Josep, la cocatedral, Sant Nicolau i Rafael Altamira, per a acabar a la plaça de l'Ajuntament.

Dissabte acabarà amb la festa de les revetles en les barraques i els racons des de les 22 hores.

Diumenge, folklore als carrers

A les 12:00 hores, a la cocatedral de Sant Nicolau tindrà lloc el lliurament de premis de l'Ofrena de les Flors i a les 14:00 h una nova mascletà a la plaça dels Estels, a càrrec de Fuegos Artificiales del Mediterráneo. A partir de les 19:00 hores començarà la 67a Desfilada Folklòrica Internacional. Esta exhibició de tradicions valencianes i d'altres regions del món convidades arrancarà des d'Alfons el Savi fins a la plaça de l'Ajuntament, passant per la rambla de Méndez Núñez i per Rafael Altamira.

La nit del diumenge, l'última nit abans de la Cremà de dilluns, també comptarà amb les festes de les revetles en les barraques i racons de la ciutat a partir de les 22 hores.

Dilluns, la nit de la Cremà

El dia de Sant Joan, festiu a Alacant, és l'últim dia de festes i les fogueres plantades al carrer es cremaran a mitjanit, però els espectacles de focs artificials continuaran durant els pròxims dies de la setmana. Dilluns, a les 12:00 h tindrà lloc la missa oficial de Fogueres a la cocatedral de Sant Nicolau i a les 14:00 hores tornarà la pólvora a la plaça dels Estels amb l'última mascletà de la mà de la Pirotecnia Hermanos Ferrández.

Just a la mitjanit, la monumental palmera serà el tir d'eixida de la nit de la Cremà. L'espectacle pirotècnic des del Benacantil il·luminarà la nit que començarà amb la Cremà de la foguera oficial major i infantil i, a partir de les 00:20 hores, la cremà de la resta de fogueres i les portades de les barraques. À Punt emetrà un programa especial des de les 21:45 h, que farà cobertura de tot el que passe tant a Alacant com a la resta de pobles que també celebren les Fogueres.

També et pot interessar

stats