La foguera Florida-Portatge, primer premi de Secció Especial 2024

El jurat ha reconegut el monument "Geometria vital", de l’artista Pere Baenas

El monument de la Foguera Florida-Portatge de 2024 / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
21 de juny 2024 - 17:39 Actualitzat: 21 de juny 2024 - 21:59

Plors i crits d’alegria a la Foguera Florida-Portatge. La comissió s’ha endut este divendres el reconeixement com la millor dels deu monuments de Secció Especial. Amb 66 punts, el jurat ha premiat enguany la foguera "Geometria vital", de l’artista Pere Baenas. Així ho ha donat a conéixer esta vesprada l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, acompanyat de la regidora de Festes, Cristina Cutanda, i la bellesa del foc d’enguany, Alba Muñoz —de la mateixa comissió que la foguera guanyadora—, al final de la deliberació del jurat. 

L’any passat la comissió va estar envoltada de polèmica, ja que el veredicte del jurat va deixar el seu monument amb el guardó d’argent, per darrere de Diputació-Renfe. Enguany, la foguera ha tornat a confiar en l’artista Pere Baenas —que ha anunciat que s'acomiada de l'ofici—, fet que finalment els ha portat al més alt del pòdium. El completen Sèneca-Autobusos, en segona posició, i Polígon de Sant Blai.

El monument de Florida-Portatge era el que més pressupost tenia dels deu de categoria especial, amb 110.000 euros, i es tracta de la cinquena vegada que aconsegueix el primer premi, després del 2008, 2009, 2010 i 2022. Per la seua banda, l'artista Baenas s'ha adjudicat en nou ocasions este guardó, l'última amb la mateixa comissió el 2022.

Pel que fa a les barraques, el jurat ha reconegut amb el primer premi de portada per a la categoria de Secció Especial, amb 47 punts, Els Chuanos. En segons lloc, amb 40, ha quedat El Cabasset i en tercera posició han reconegut La millor de totes. En el guardó a la barraca millor engalanada, el reconeixement ha sigut per a Tot Bacores. 

També et pot interessar

stats