Alba Muñoz, proclamada bellesa del foc d'Alacant 2024

Ha lluit un espolí de seda marró obscur "Habane" elaborat amb més de 6.000 fils, cinquanta colors diferents i tres metalls

Alba Muñoz, proclamada bellesa del foc 2024
Alba Muñoz, proclamada bellesa del foc 2024
11 de maig 2024 - 21:31

El Teatre Principal d’Alacant ha acollit este dissabte de vesprada la proclamació d'Alba Muñoz com a bellesa del foc de les Festes d'Alacant de 2024 i les sis dames d’honor. Un dels actes més importants del calendari fester alacantí, ja que suposa el seu reconeixement oficial com a màxima representant de la festa després que el passat 13 d'abril fora escollida per a ostentar el càrrec.

Un acte solemne, retransmés en directe per À Punt, al qual han assistit també Martina Lloret, bellesa del foc infantil 2024, i les seues dames d'honor —que este divendres passat van ser proclamades—, així com les belleses i dames de les 89 fogueres d'Alacant.

Espoli marró "Habane"

Un dels secrets més esperats i desvelat esta vesprada ha sigut el color triat per Alba Muñoz per al vestit: un espolí bellesa del foc de color marró obscur anomenat "Habane". Un teixit de seda natural amb 6.210 fils d'ordit, cinquanta colors diferents i tres metalls —or, or envellit i plata—.

Pel que fa a les sis dames d’honor, han lluït una seda natural blau porcellana, de nom "Devota", amb doble amplària de seda, creat amb setze colors en trama i metall or.

Tal com marca el protocol, el president de Federació de Fogueres, David Olivares, ha imposat la banda a les dames d'honor i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, abillat de foguerer, ha investit Alba Muñoz, amb la banda que l'acredita com a bellesa del foc 2024. A continuació, la jove de 26 anys ha saludat visiblement feliç al públic que l'havia rebuda instants abans dret i amb una gran ovació.

Sols em queda desitjar-te bona mar en este viatge, que serà apassionant. Quina sort tinc de glossar-te, quina sort té Alacant!

Un moment especial per a Alba ha sigut quan el germà, devanit amb un gran somriure, li ha col·locat als peus el coixí. També se l'ha vista emocionada durant el discurs del seu mantenidor, Jorge Tejedo, un home vinculat a la foguera d'Alba Muñoz que és, a més, secretari de la Junta Local Fallera de Borriana.

"Alba, la quarta aportació de la teua foguera Florida-Portatge a esta distingida dinastia alacantina. Privilegi que mereixes per viure amb respecte i repartint entre tots felicitat absoluta", li ha dit el mantenidor, que ha conclòs així: "Sols em queda desitjar-te bona mar en este viatge, que serà apassionant. Quina sort tinc de glossar-te, quina sort té Alacant!".

L'ofrena floral, d'entitats públiques i privades, associacions i agrupacions festeres d'arreu de tot el territori valencià, ha embellit el tram final d'un acte al qual han posat punt final l'himne de la Comunitat Valenciana i d'Espanya.

També et pot interessar

stats