Martina Lloret, proclamada bellesa del foc infantil 2024

La jove, que hui fa dotze anys, ha lluït un espolí de color ivori, compost de cinquanta colors de trama de seda natural

Proclamació de Martina Lloret com a bellesa infantil 2024
Proclamació de Martina Lloret com a bellesa infantil 2024 / À Punt NTC

El compte arrere per a les Fogueres de Sant Joan 2024 ja ha començat. El Teatre Principal d’Alacant ha acollit este divendres a la vesprada la proclamació de Martina Lloret Rocamora, de la foguera Sèneca-Autobusos, com a bellesa del foc de les festes d’enguany, i les sis dames d’honor. La cita ha sigut doblement especial per a Martina, que hui mateix ha celebrat el dotzé aniversari. 

L’idil·li de Martina amb la festa va començar el 12 d’abril, quan va quedar elegida màxima representant de les Fogueres, la vespra de confirmar-se que Alba Muñoz Castelló seria la màxima representant de la festa del 2024.

En l’acte, que s’ha retransmés en directe per la televisió d'À Punt, han estat el president de la Generalitat, Carlos Mazón; l'alcalde, Luis Barcala, abillat de foguerer; el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, i autoritats i màxims representants de les juntes centrals falleres de localitats com València i Borriana (Plana Baixa), entre altres, i de la Junta de Festes de Castelló de la Plana.

Com és habitual, el president de Federació de Fogueres, David Olivares, ha sigut l’encarregat d'imposar la banda a les dames d'honor, distinció que les ha acreditades com a màximes representants de les festes d'enguany. Primerament, han quedat proclamades les sis xiquetes que acompanyaran la bellesa del foc infantil durant el regnat i, per acabar, ha sigut el torn de Martina Lloret, que ha rebut la banda de mans de l'alcalde.

La comunitat foguerera esperava ansiosa veure la indumentària que portaria la màxima representant, i el resultat no ha decebut. Martina Lloret ha recorregut el corredor del Teatre Principal vestint l'espolí bellesa del foc de color ivori (blanc), compost per cinquanta colors de trama de seda natural, amb tres metalls —or, or voltat i or envellit. Per a la confecció s'han utilitzat 6.210 fils d'ordit de seda natural.

En darrer lloc, la proclamació s'ha tancat amb les ofrenes florals i els himnes de la ciutat d'Alacant, de la Comunitat Valenciana i d'Espanya.

Este primer acte inicia un cap de setmana marcat per les proclamacions de les belleses i les dames d'honor. Demà serà el torn de la proclamació d’Alba Muñoz Castelló com a màxima representant de la festa d’enguany, i de les sis dames d’honor. Una cerimònia que també es podrà veure per la televisió i el web d’À Punt, des de les 19:00 hores. 

També et pot interessar

stats