Martina Lloret, bellesa del foc infantil 2024

La xiqueta, de la foguera Sèneca-Autobusos, ha sigut l'elegida per a ser una de les dues màximes representants de les Fogueres d’Alacant d’enguany

Martina Lloret Rocamora, de la foguera Sèneca-Autobusos, serà la representant infantil de la festa / Adrián Gonzalez

Alacant ha elegit aquest divendres a la nit la bellesa del foc infantil 2024 i les seues dames d’honor. Martina Lloret Rocamora, de la foguera Sèneca-Autobusos, ha sigut elegida com la representant infantil de la festa entre les 87 candidates que es presentaven al càrrec. Amb ella, també s’han seleccionat les sis dames d’honor que l'acompanyaran. Enguany seran Sofía López Pascual, de la foguera Passeig de Gómiz; Carla Lorente Ibáñez, de la foguera La Condomina; Edurne Rosell, de la foguera, Els Àngels - Felipe Bergé; Laia Ponce Fajardo, de la foguera Sant Blai de Dalt; Isabela Guzzardo González, de la foguera Barri de José Antonio; i Daniela Vaquero Ros, de la foguera El Baver - Els Antigons.

L'acte, que ha tingut lloc a la plaça de bous d’Alacant, ha començat amb l’eixida a l’escenari de les 87 candidates a representar la gran festa de la capital de l’Alacantí arreu del món, amb la melodia de la cançó “Dancing Queen”, d’ABBA. Així, les xiquetes han pogut saludar per primera vegada les vora 7.000 persones que han omplit el recinte. 

El tir d’eixida ha precedit l’entrada dels tres presentadors: Lidia Piqueras, de la foguera Els Àngels - Felipe Bergé; Alexis Meseguer, de la foguera Nou Alipark, i Carla Díaz, de la foguera Sant Blai de Dalt. L’audiència ha rebut amb aplaudiments els tres conductors de la gala que, després d’una breu introducció, han donat pas a la primera actuació. Un total de 178 xiquets i xiquetes han retut homenatge a les persones que treballen per a mantindre viu l’esperit festiu arreu del món. 

Posteriorment, les xiquetes han desfilat individualment per la passarel·la, algunes entre llàgrimes, però sempre acompanyades dels aplaudiments dels familiars, amics i festers reunits al recinte. 

El comiat d’Inés, bellesa del foc infantil 2023

A continuació, com és habitual, la bellesa del foc infantil de les Fogueres de 2023, Inés Llavador Castelló, de la foguera Santa Isabel, s’ha acomiadat de la festa. La representant de l'any anterior, que ha pujat a l’escenari acompanyada de les seues dames d’honor, no ha tingut més que paraules d'agraïment per a totes les persones que les han acompanyades al llarg del seu regnat. Especialment, ha dedicat unes emocionants paraules a les sis dames d’honor que han estat al seu costat durant el regnat. 

Una a una, les set xiquetes s’han acomiadat de la festa i han dit adeu al públic mentre baixaven de l'escenari a ritme de dolçaina. En acabar la seua desfilada, han abraçat l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el president de Federació de Fogueres, David Olivares. 

Comiat d'Inés Llavador i les seues dames d'honor
Comiat d'Inés Llavador i les seues dames d'honor / À Punt NTC

El moment més esperat de la nit

Les candidates a belleses del foc han tornat a desfilar per la passarel·la en un segon recorregut, però aquesta vegada, vestides amb la mantellina i el típic vestit de nóvia alacantina, uns dels trets més diferenciadors de les Fogueres. Com a novetat de la gala, enguany cada candidata desfila acompanyada de l’estendard de la seua foguera. 

Després hi ha entrat el notari per a llegir els noms que tota l’audiència estava delerosa de conéixer. En primer lloc, ha llegit el nom de les set xiquetes afortunades que serien dames d’honor i entre les quals eixiria també la pròxima bellesa del foc. Finalment, s'ha obert el huité i últim sobre que contenia el nom de la màxima representant de les festes d’enguany.

També et pot interessar

stats