Alba Muñoz, bellesa del foc 2024

La jove, de la foguera Florida-Portatge, ha sigut l'elegida per a ser la màxima representant de les Fogueres al costat de Martina Lloret

Alba Muñoz Navarro, Bellesa del Foc 2024 / À Punt Notícies

Alacant ja coneix la màxima representant de les Fogueres que acompanyarà Martina Lloret Rocamora durant aquest any de festa i foc: el seu nom és Alba Muñoz Navarro, de la foguera Florida-Portatge. De les més de 75 candidates que han desfilat per la passarel·la de la plaça de bous de la ciutat, Muñoz ha sigut finalment la privilegiada que s'ha convertit en la nova bellesa del foc i ha gravat el seu nom amb foc en la història de la capital de l'Alacantí.

Això sí, no recorrerà la seua aventurera foguerera a soles, perquè també han sigut seleccionades aquest dissabte les set dames d'honor que li faran costat i li donaran tot el seu suport al llarg de l'any. Elles són Lucía González Mira, de la foguera Els Àngels-Felipe Bergé; Alba Caturla Masanet, de la foguera Sant Antoni Alt; María Huesca Ramos, de la foguera Sant Blai; Mar León Bernabéu, de la foguera Sant Blai de Baix; Laura Ramírez Pérez, de la foguera Benalua, i María Martínez Esteban, de la foguera Hernán Cortés.

La primera gala de selecció de la bellesa del foc infantil es va celebrar en el mateix escenari aquest divendres, exactament 24 hores abans. Els alacantins i les alacantines van viure una nit d'emocions i nervis que va culminar en l'elecció de la xicoteta Martina Lloret, que no va poder contindre les llàgrimes en descobrir que havia sigut escollida per a ser una de les dues màximes representants de les Fogueres del 2024.

Les candidates desfilen davant del món fester

La gala ha començat amb la representació d'un espectacle de ball protagonitzat per les foguereres i els foguerers amb el tema "Hijo de la luna", de Mecano. Una al·legoria entre les fases lunars i els moments que viu una bellesa al llarg de l'any.

Aleshores, les 75 candidates han pujat a l'escenari i han fet la primera aparició de la nit davant d'una plaça de bous plena de gom a gom. A continuació també han entrat en acció els encarregats de presentar i conduir l'acte: Sergio Checa i Beatriz Tomás.

La segona interpretació de la nit ha comptat amb una altra participació entregada de les foguereres i els foguerers, que han convertit l'escenari en una pista de ball. Un espectacle que ha servit com a introducció de la segona desfilada de la nit en què les candidates han creuat la passarel·la individualment per a presentar-se davant de tota l'audiència.

El comiat de Belén Mora, bellesa del foc 2023

A continuació, com és habitual, la bellesa del foc de les Fogueres del 2023, Belén Mora Rosado, de la foguera Nou Alipark, s’ha acomiadat de la festa. La representant de l'any anterior, que ha pujat a l’escenari precedida per les seues dames d’honor, no ha tingut més que paraules d'agraïment per a totes les persones i institucions que l'han acompanyada al llarg del seu regnat.

Especialment, s'ha aturat per a dedicar unes paraules carregades d'emoció a cadascuna de les set dames d'honor que li han fet costat en tot moment pel "brau mar" que han navegat juntes. "Sou les ones que dansen en el meu cor, la brisa que acarona la meua ànima i l'horitzó que sempre es desplega davant de nosaltres", ha recitat emocionada Mora instants abans de fondre's en un abraç amb la cort d'honor.

El nom que tothom volia saber

Una vegada Mora i les dames d'honor han abandonat l'escenari, les candidates a bellesa del foc han tornat a desfilar per la passarel·la en un tercer recorregut, però aquesta vegada vestides amb la mantellina i el típic vestit de nóvia alacantina, uns dels trets més diferenciadors de les Fogueres. I com a novetat de la gala, enguany cada jove ha desfilat acompanyada de l’estendard de la seua foguera. 

Finalment, ha entrat el notari per a llegir els noms que tota l’audiència estava delerosa de saber. En primer lloc, ha llegit el nom de les set afortunades que serien dames d’honor i entre les quals eixiria també la pròxima bellesa del foc. Finalment, s'ha obert el huité i últim sobre que contenia el nom de la màxima representant de les festes d’enguany.

També et pot interessar

stats