Alacant es prepara per a les Fogueres 2024 amb la celebració del Pregó

L'encarregat de fer el parlament enguany des del balcó de l'ajuntament serà l'artista foguerer Sergio Gómez

Ajuntament d'Alacant durant la celebració del Pregó
L'ajuntament d'Alacant durant la celebració del Pregó / À Punt NTC

Comença juny i també comença el compte arrere per a l'inici de les Fogueres 2024. Este dissabte, l'artista foguerer Sergio Gómez, serà l'encarregat de fer el Pregó des del balcó principal de l'ajuntament d'Alacant, que encendrà la metxa de les festes d'enguany.

La jornada festera començarà a les 18:00 hores de la vesprada amb la mascletà que dispararà la pirotècnia Hermanos Sirvent als voltants de l'Auditori de la Diputació Provincial.

Li seguirà el denominat Inici de la Festa, en el qual 1.180 músics de diferents bandes de les comarques del sud interpretaran el pasdoble "José Ángel Guirao", coincidint amb el 25 aniversari de la seua defunció. El conjunt de músics serà dirigit per Miguel Ángel Ivorra, un dels autors de la música juntament amb Juli Micó, que conclourà el concert amb les interpretacions dels himnes de les Fogueres i d'Alacant.

Per part seua, el monument al Foguerer, situat en l'epicentre de la plaça d'Espanya, acollirà l'Homenatge al Foguerer i Barraquer mort. David Adrover, president de la foguera Obra Social de la Llar, serà qui pronuncie el parlament. Una part d'ell estarà dedicat a la memòria de la seua filla, Elena Adrover Rubio, de vint anys, morta l'agost passat. Al final de les intervencions seran les belleses del foc, Alba Muñoz i Martina Lloret, les qui depositen una corona de llorer als peus del monument.

A continuació, començarà la desfilada del Pregó amb la participació del conjunt de les 89 fogueres, les barraques que se sumen i les bandes de música. Cadascuna de les comissions estarà representada per les belleses adultes i infantils, les dames d'honor, els presidents i els banderins.

Després d'eixir per la plaça d'Espanya seguiran pel carrer Sant Vicent, Rambla, carrer Altamira i acabaran a la plaça de l'Ajuntament. Sergio Gómez formarà part de la desfilada i, en arribar a la porta principal del consistori, serà rebut per la corporació municipal, abans de pronunciar el Pregó de les Fogueres 2024.

Talls de trànsit durant la celebració del Pregó

El dispositiu especial de trànsit i mobilitat previst per al Pregó contempla el tall de la circulació en diverses vies del centre de la ciutat, com són l'avinguda d'Alcoi, des de General Prim fins a la plaça d'Espanya; l'avinguda de Xixona, des de la plaça d'Espanya fins al carrer Alcalde d'Espanya; la plaça d'Espanya, el carrer Sant Vicent, l'avinguda d'Alfons el Savi, la rambla de Méndez Núñez, el carrer Rafael Altamira i la plaça de l'Ajuntament.

En els moments de tall de l'avinguda d'Alcoi, el trànsit es desviarà pel carrer Ceres cap a Dr. Rico i Teulada. En els moments de tall de l'avinguda de Xixona i plaça d'Espanya, el trànsit es desviarà des de l'avinguda Salamanca cap a Comte Soto Amento i Dr. Rico.

El regidor de Mobilitat Urbana, Carlos de Juan, ha recomanat l'ús del transport públic per a realitzar el desplaçament al centre de la ciutat durant la jornada i així "evitar en la mesura que siga possible l'ús del vehicle privat, davant de les desfilades convocades i la presència massiva de festers".

"Es preveuen situacions de trànsit dens en la zona centre, per la qual cosa es recomana no agafar el vehicle privat el dissabte a la vesprada, al mateix temps que es proposa utilitzar com a itinerari alternatiu la Gran Via, Via Parc i front litoral. Els talls de les vies indicades es produiran segons es requerisca, i es procedirà a l'obertura segons l'acte vaja finalitzant", ha explicat l'edil.

També et pot interessar

stats