Les belleses del foc d'Alacant visiten dos tallers de fogueres per a conéixer de primera mà l’ofici

La iniciativa del gremi de constructors pretén que es visibilitze tot el que envolta la construcció d'una foguera

Les belleses del foc pinten un monument / À Punt NTC

Les belleses del foc d'Alacant han visitat este dimecres a la vesprada dos tallers de fogueres on s'estan ultimant els monuments. És una iniciativa del gremi de constructors perquè coneguen de primera mà tot el que envolta la construcció d'una foguera.

En un dels tallers es construeix la foguera especial del polígon de Sant Blai, obra de Fran Santonja. Un lloc amb olor de fusta i cola on es guarden encara els secrets dels monuments i precisament eixe món de treball és el que vol mostrar el gremi d'artistes a les belleses del foc. “Volem que coneguen el nostre treball, la nostra feina d’ací a la plantà i que, fins i tot, puguen participar en el nostre dia a dia”, assegura Joaquin Rubio, mestre major del gremi d'artistes d'Alacant.

Les belleses i les dames d'honor han contemplat algunes de les obres que d'ací a un mes es trobaran plantades pels carrers i les places d'Alacant. I han aportat el seu granet d'arena pintant algun dels monuments. “Tenia molta curiositat de veure-ho tot, ja que al final es tracta de tot el treball que es fa darrere d’una foguera”, afirma la bellesa del foc infantil, Martina Lloret. La bellesa del foc, Alba Muñoz, afig: “Estic segura que ens ajudarà moltíssim a conéixer realment com treballen tot l’any per a veure com creen les obres d’art que omplin els nostres carrers i places”. 

Després han visitat un altre taller on es crea una foguera infantil. Esta és la primera vegada que el gremi de constructors convida les belleses a conéixer el seu ofici, però avisen que no en serà l'última. 

També et pot interessar

stats