Com afectarà la pandèmia la històrica cavalcada de Reis d’Alcoi?

Ses Majestats tornaran a recórrer la ciutat, però no hi haurà ni caramels ni besos, i tots els participants hauran d’estar vacunats

Moment final de la cavalcada d'Alcoi, quan els Reis d'Orient fan l'adoració al jesuset en el centre de la ciutat
Moment final de la cavalcada d'Alcoi, quan els Reis d'Orient fan l'adoració al jesuset en el centre de la ciutat / Ajuntament d'Alcoi

Melcior, Baltasar i Gaspar recorreran de nou, i després del parèntesi de l’any passat, els carrers d’Alcoi, com ho fan des de fa quasi 150 anys, però serà en una cavalcada adaptada a la situació sanitària. El repunt de contagis obligarà els alcoians a suprimir certes tradicions, com el llançament de caramels i els besos dels Reis d’Orient, i només podran participar-hi els patges que siguen majors d’edat.

Així ho ha anunciat aquest dijous l’Ajuntament d’Alcoi, que vol reprendre aquesta històrica desfilada, suspesa només en set ocasions des de 1875, però garantint les mesures de seguretat sanitària. D’aquesta manera, la cavalcada reprén el recorregut habitual, encara que els participants i membres del dispositiu de seguretat hauran d'aportar el certificat de vacunació, portar mascareta i no podran tindre contacte físic amb el públic.

A més, tots els patges reials seran majors d'edat, els Reis no faran besos ni tampoc donaran caramels i es reduirà el nombre de persones que participarà en la cavalcada perquè els actes siguen més fluids i que es reduïsca el temps durant el qual Ses Majestats recorreran els carrers de la capital de l’Alcoià.

En aquesta línia, els dos actes previs de la cavalcada, és a dir, el de les Pastoretes i el Ban es desenvoluparan controladament, segons han anunciat des del consistori.

"Estem en situació de pandèmia i tots hem de sacrificar-nos", ha afirmat la regidora de Festes, Carolina Ortiz, que alhora ha recordat que els xiquets i les xiquetes són protagonistes de Nadal i "necessiten" la cavalcada.

La cavalcada d’Alcoi és la més antiga d’Espanya, se celebra des de 1875. Des d’aleshores s’ha suspés dues vegades perquè la comitiva reial no hi va poder arribar per la intensa neu (1914 i 1926) i cinc més per raons polítiques o sanitàries: el 1913, per l'assassinat del president del Consell de Ministres i diputat per Alcoi, José Canalejas; de 1937 a 1939, per la Guerra Civil, i el 2020, per la pandèmia.

El gener que ve, a més, es donarà la circumstància que el 5 de gener es disputarà el partit de Copa del Rei que enfrontarà el CE Alcoià i el Reial Madrid, per la qual cosa a la ciutat es prepara un ampli dispositiu de seguretat per a evitar contagis. 

També et pot interessar

stats