Ademús ret homenatge a l'escriptora Elvira Lindo

La seua última novel·la 'En la boca del lobo' està ambientada en el Racó, on va passar part de la seua infància

Elvira Lindo descobrint la placa de la plaça d'Ademús que a partir d'ara portarà el seu nom
Elvira Lindo descobreix la placa de la plaça d'Ademús que a partir d'ara portarà el seu nom / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Ademús i el veïnat han retut homenatge aquest diumenge a l'escriptora Elvira Lindo per a reconéixer el seu treball i, especialment, agrair "el record i la cita constant" d'aquest municipi en les seues obres literàries i col·laboracions periodístiques.

Elvira Lindo, gaditana de naixement, però filla d'ademussera, està "fortament vinculada" al poble, com ella mateixa explica. "Ademús és probablement una constant en la meua vida: les meues arrels, l'estima, la meua infantesa, el paisatge...".

A partir d'ara, la plaça en la qual ella mateixa jugava de xicoteta, portarà el seu nom. "M'imposa una mica de respecte, no sé si podré creuar-la quan veja que el meu nom està posat ahí", confessa.

A més, l'autora ha explicat que també sent una connexió especial amb altra localitat valenciana. "València suposa molt per a mi. Encara diré més, d'ací a un mes passaré molt de temps en aquesta ciutat", ha apuntat.

Lindo repassa en la seua última novel·la En la boca del lobo els records d'infantesa en el despoblat llogaret de Sesga, l'últim poble d'Espanya al qual va arribar l'electricitat. Abans, havia novel·lat en A corazón abierto la seua joventut a Ademús i la història d'amor dels seus pares i havia comparat les pomes que es venen a Nova York amb la varietat esperiega que es cultiva al Racó d'Ademús en Noches sin dormir

"No volem que ens torne res, prou ha fet ja", explica el regidor de Cultura, que adverteix que amb l'homenatge no es busca una altra cosa que reconéixer l'atenció que els ha donat Lindo. No obstant això, no descarta que l'autora els oferisca fer alguna xarrada o taller literari en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats