Homenatge a Elvira Lindo: Ademús rebatejarà una de les principals vies urbanes amb el nom de l'escriptora

L'autora, de mare ademussera, ha repassat la seua infantesa en el llogaret de Sesga en les últimes novel·les

Ademús han sigut l'escenari de les últimes novel·les d'Elvira Lindo
Ademús ha sigut l'escenari de les últimes novel·les d'Elvira Lindo / Olaf Speier (Shutterstock)

En els llogarets d'Ademús ha situat Elvira Lindo l'escenari de les últimes novel·les, un honor que la localitat valenciana ha decidit retornar-li amb un homenatge en el remat de les festes de la Mare de Déu del Rosari. L'escriptora, gaditana de naixement, però de mare ademussera, rebrà el reconeixement el pròxim diumenge huit d'octubre, a les 18:30 hores.

L'Ajuntament certificarà un vincle per a la posteritat amb l'escriptora, com a mostra de gratitud per la projecció literària que ha donat al terme municipal: el plenari ha aprovat per unanimitat rebatejar amb el nom d'Elvira Lindo una de les principals vies urbanes, la ubicació de la qual no s'ha volgut fer pública, per a guardar la sorpresa fins a l'acte. 

"Per tots els llocs per on va, Elvira parla d'Ademús. És un reconeixement a una persona que ha eixit d'ací, d'on era sa mare i els iaios, i que està fent d'ambaixadora. L'última novel·la és Ademús pels quatre cantons", ha explicat a À Punt el regidor de Cultura, Luis León.

Lindo repassa en la recent En la boca del lobo els records d'infantesa en el despoblat llogaret de Sesga, l'últim poble d'Espanya a què va arribar l'electricitat. Abans, havia novel·lat en A corazón abierto la seua joventut a Ademús i la història d'amor dels seus pares. 

"No volem que ens torne res, prou ha fet ja", ha explicat el regidor de Cultura, que adverteix que amb l'homenatge no es busca una altra cosa que reconéixer l'atenció que els ha donat Lindo. No obstant això, no descarta que l'autora els oferisca fer alguna xarrada o taller literari en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats