El Racó d’Ademús inspira ‘En la boca del lobo’, l'última novel·la d'Elvira Lindo

El llibre tracta el trauma infantil i transcorre en un llogaret del Racó d’Ademús on l’autora va passar la infància

Elvira Lindo ens presenta la seua última novel·la ‘En la boca del lobo’ / À Punt NTC

Elvira Lindo, creadora de la cèlebre saga dels noranta Manolito Gafotas, tracta ara la temàtica del trauma infantil al seu nou llibre, En la boca del lobo. La novel·la transcorre en el despoblat llogaret de Sesga (Racó d'Ademús), on l'autora va passar la infància. En À Punt Notícies hem parlat amb ella i ens ha desvelat alguns detalls.

Lindo recupera a En la boca del lobo la tradició del conte clàssic i reflexiona sobre el fet que allò que no diguem fa més mal que allò que diguem. L’autora diu que la història de Julieta, la protagonista del llibre, no és la seua, “però la seua forma de mirar sí que em recorda a la meua”, reconeix.

La novel·la fa una mirada a la natura i als pocs veïns. Elements dels llogarets del Val de la Sabina i Sesga, al Racó d'Ademús que li serveixen d'inspiració. Explica que la seua protagonista no vol desarrengar-se de la zona per a no sentir nostàlgia d’un lloc en què se sent molt protegida, “i això sí que és la meua infància”, reconeix. 

En el llibre, Lindo beu de la saviesa del pas del temps i, des de la distància, reflexiona sobre les passades emocions d’una xiqueta preadolescent que, segons desvela l’autora, al llarg de la història està buscant “quin és el perilli i a què té por”. 

Afirma que vol deixar part del relat que no conta per a la imaginació dels lectors i lectores, i assegura que és un llibre per a llegir en el present i en el futur, perquè volem escoltar el mateix conte.

També et pot interessar

stats