El 2023 ja és Any Nino Bravo

Una comissió organitzarà els actes commemoratius, coincidint amb el 50 aniversari de la mort del cantant d’Aielo de Malferit

MAPAs, “La veu d’un poble” i ‘Nino Bravo. Voz y corazón’
Diversos actes recordaran enguany el 50 aniversari de la mort del cantant d'Aielo de Malferit / À Punt NTC

El ple del Consell ha oficialitzat la declaració del 2023 com Any Nino Bravo. El govern valencià ha materialitzat el que havien demanat les Corts a finals del 2022 que, de manera unànime, havien donat suport a la proposta de dedicar el 2023 al cantant d’Aielo de Malferit (Vall d'Albaida) coincidint amb el 50 aniversari de la seua mort.

El ple del Consell també ha aprovat la creació d’una comissió per a l’organització dels actes commemoratius.

El decret, que declara el 2023 Any Nino Bravo, destaca que Luis Manuel Ferri Llopis, més conegut pel nom artístic de Nino Bravo, és un dels artistes "més volguts" pel públic i més influents a la música popular del segle XX, que continua "plenament vigent".

Des de molt jove va mostrar afició a la música i dots naturals per a cantar, especialment per la potència i ductilitat de la veu, com recull el decret. A més, va formar dos grups musicals, Los Hispánicos i Superson.

El 1968, Nino Bravo va iniciar la carrera en solitari com a cantant solista i, en les falles del 1969, amb un recital en el Teatre Principal de València, es va presentar oficialment davant el públic amb el nom de Nino Bravo.

Entre el 1970 i el 1973 es va convertir en un ídol de la cançó melòdica per a milions de persones de tot el món, però sense perdre en cap moment la vinculació amb la Comunitat Valenciana, amb la ciutat de València i amb el poble on va nàixer, ressalten.

El decret recorda que l'extraordinària carrera musical de Nino Bravo va quedar tràgicament truncada quan l'artista, que encara no havia complit els 29 anys, moria en un accident el dia 16 d'abril del 1973.

No obstant això, després d'aquest mig segle sense ell, "la veu i la figura s'ha mantingut i es manté viva, no sols en la memòria dels que van assistir als seus triomfs en vida, sinó també en la de les generacions posteriors, que continuen emocionant-se amb la seua veu i les seues cançons".

També et pot interessar

stats