Tres mascletaes inauguren el calendari pirotècnic de les Falles de la pandèmia

Tant les disparades, que comencen a les 14:00 hores, i l'Alba de les Falles a la nit podran seguir-se en la programació especial d'À Punt

Imatge d'arxiu de petards d'una mascletà de Falles
Imatge d'arxiu de petards d'una mascletà de Falles

Una vegada iniciades oficialment les Falles de setembre aquest dimecres, arriba la primera gran cita del calendari pirotècnic, la mascletà. Enguany, però, la pandèmia de coronavirus ha obligat a repensar el format amb l'objectiu d'evitar aglomeracions de gent on puguen produir-se contagis i, per això, les populars disparades no es llançaran des de la Plaça de l'Ajuntament per primera vegada en la història. 

A causa de les restriccions sanitàries i com a novetat en aquestes atípiques festes falleres celebrades a les acaballes d'estiu, no hi haurà una única mascletà, diària sinó diverses, i estaran disseminades per nombrosos punts de València. En total, entre l'1 i el 5 de setembre es disparan les 19 que mana la tradició

Hui arranquen els actes pirotècnics amb tres mascletaes ubicades en tres barris diferents. À Punt en retransmetrà una en directe en un programa especial de televisió a partir de les 13:00 hores. L'informatiu À Punt NTC i el programa Bona vesprada completen la cobertura de les altres dues. A partir del dijous hi haurà quatre mascletaes diàries fins el diumenge i una d'aquestes es retransmetrà sempre en directe.

Ja de nit, aquest dimecres, serà el torn de l'Alba de les Falles. L'acte que dona pas a la plantà de les Falles grans s'ha avançat enguany un hora, a les 23:00 hores, per a poder respectar el toc de queda instaurat a València i altres municipis que també celebren les festes. L'espectacle, que inclou un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Mediterráneo, podrà seguir-se en la televisió d'À Punt des de les 22:00 hores. 

Per a aquestes peculiars Falles de setembre, Junta Central Fallera ha organitzat en total set castells que també canvien d'escenari i eixiran del vell llit del riu Túria per a traslladar-se a altres ubicacions dispersades per la ciutat que tampoc es donaran a conéixer per a no fomentar l'afluència del veïnat. 

També et pot interessar

stats