Falles del setembre: València dispararà 19 mascletaes i set castells repartits per tota la ciutat

Les ubicacions no es donaran a conéixer per a evitar aglomeracions de persones a causa de la situació sanitària del coronavirus

Imatge d'arxiu d'una mascletà de Falles en l'Ajuntament de València
Imatge d'arxiu d'una mascletà de Falles a l'Ajuntament de València / À Punt NTC

Per primera vegada en Falles, la plaça de l'Ajuntament de València no es convertirà en la catedral de la pólvora. La pandèmia de coronavirus ha capgirat la programació de les festes falleres i, tot i que enguany sí que se celebraran de l'1 al 5 de setembre —en 2020 van ser cancel·lades— seran una cita molt atípica. Com mana la tradició es dispararan dènou mascletaes, però no es farà des de la plaça principal de la ciutat, sinó que es canvia l'escenari. Així, es repartiran per diversos punts de València que no es donaran a conéixer per a evitar aglomeracions, segons ha informat la Junta Central Fallera en un comunicat aquest dijous. 

La situació sanitària per la Covid-19 obliga a modificar, igualment, la planificació per als castells de focs artificials que habitualment es disparen per Falles al llit vell del riu Túria. En aquesta peculiar edició estival tindran set ubicacions que tampoc es revelaran amb el mateix objectiu que en el cas de les mascletaes, no fomentar l'afluència del veïnat. 

La Junta Cental Fallera ha detallat que les mascletaes previstes recorreran diversos barris de la ciutat de la mà de les empreses pirotècniques Peñarroja, Zarzoso, Pibierzo, Zaragozana i Tamarit. S'hi afegiran altres noms com ara Aitana, Dragón, Turís o Tomás. I completen la llista Pirotècnia Valenciana Nadal-Martí, Germans Borredà, Alpujarreña, Caballer FX, Martí, Gironina, Mediterràneo, Europlà i Germans Caballer.

Quant a l’Alba dels Falles, en la matinada del dia 1 de setembre, la pirotècnia Mediterráneo s'encarregarà d'engalanar el cel de la ciutat de València. D'altra banda, en la Nit del Foc —en la nit del 4 al 5 de setembre—, els protagonistes seran les pirotècnies Aitana, Europlà, Pirotècnia Valenciana i Caballer FX.

El castell de la Cremà, previ a la cremà de la falla municipal a la Plaça de l'Ajuntament el llançarà Ricasa. Aquest espectacle posarà punt i final al calendari pirotècnic de les Falles de setembre.

També et pot interessar

stats