La Mitja Marató de València aspira a ser la més ràpida de l'any

La celebració de la prova, que es podrà veure en directe per la televisió d'À Punt, afectarà el trànsit de la ciutat des d'aquest mateix dissabte

Plànol del recorregut de la Mitjà Marató a la ciutat de València
Plànol del recorregut de la Mitjà Marató a la ciutat de València / Twitter: @TransitValencia

València acull aquest diumenge la 31a edició de la Mitja Marató amb l'objectiu de convertir-se en la carrera més ràpida de l'any. La prova reunirà per primera vegada 20.000 atletes, un fet que la situa com la més multitudinària d'Espanya. Enguany la carrera compta amb l'etiqueta d'or de la World Athletics i tanca el circuit de les cinc supermitges d'Europa, amb Copenhaguen, Lisboa, Praga i Cardiff. Aquests atractius han seduït els corredors i corredores, que esgotaren els dorsals a l'abril. 

La principal novetat de l'edició d'enguany és que s'ha modificat el recorregut. S'han reduït les revoltes per a millorar l'experiència dels corredors i corredores, i també per a buscar nous rècords, encara que serà difícil repetir les gestes de les dues últimes edicions, en què es van batre els rècords mundials masculins i femenins, aquest últim encara vigent. Està previst que la prova es desenvolupe sota una climatologia favorable, amb vent fluix i una temperatura que oscil·larà entre els 16 i 21 graus.

Els kenyans Kibiwott Kandie i Vicoty Chepngeno, en categoria masculina i femenina respectivament, són els grans favorits. També es viurà un interessant duel entre els grans noms nacionals, entre els quals trobem Juan Antonio Chiki Pérez o la corredora d'Almussafes Laura Méndez. A més, unes 3.600 persones debutaran en la prova.

La carrera comptarà amb cinc eixides, a les 8:25, 8:30, 8:40, 8:50 i 9:00 h, i s'espera que l'últim corredor o corredora passe per la meta abans de migdia.

Afeccions en el trànsit

La celebració de la Mitja Marató comportarà talls de carrers a la ciutat de València. L'avinguda dels Tarongers està tallada al trànsit entre la V21 i el carrer de Lluís Peixó des d'aquest divendres a les 22:00 h i fins diumenge a les 20:00 h. La resta de carrers pels quals discorre la prova estaran tancats per trams des de les 8:00 fins a les 11:45 hores d'aquest diumenge, i s'aniran obrint progressivament per trams a mesura que passen els i les participants.

També es veurà afectat el funcionament del tramvia i els autobusos. Entre les 7:30 i les 12:00 hores del diumenge estarà tallada la circulació del tramvia en els dos sentits de l'avinguda dels Tarongers. Tampoc hi haurà circulació de tramvies al tram Ruaia/Molinell de 8:30 a 10:30 hores. Amb motiu dels talls en el trànsit, algunes línies de l'EMT també alteraran el seu servei. Per a consultar les línies afectades es pot consultar el web emtvalencia.es, la seua app i les seues xarxes.

La Mitja Marató, per À Punt

La televisió d'À Punt oferirà en directe la Mitja Marató de València. A partir de les 8:10 hores el programa À córrer, conduït per Xavi Blasco, oferirà tots els detalls al voltant de la carrera. Amb ell estaran Mireia Bayarri, amb les entrevistes als corredors que hi participen, i Fernando Miñana i Àlex Calabuig, dos especialistes en aquest esport.

També et pot interessar

stats