El Club d’Esgrima Àgora es proclama campió de la Comunitat Valenciana

En la competició individual el guanyador va ser Roberto Segura, tirador del Club Esgrima València.

El Club d’Esgrima Àgora es proclama campió de la Comunitat Valenciana
El Club d’Esgrima Àgora es proclama campió de la Comunitat Valenciana

Els millors tiradors de la Comunitat s’han citat a Loriguilla on s’ha celebrat el campionat autonòmic d’Esgrima de 2018. El Club d’Esgrima Àgora s’ha alçat amb el títol de millor club de la Comunitat Valenciana en aconseguir l’or per equips.

Contra tots els pronòstics, el Club d’Esgrima Àgora va derrotar el primer equip del Club d’Esgrima Marítim que era el favorit i que s'hi va proclamar campió en la passada edició. Eliminaren, de manera consecutiva, els dos equips del Marítim: primer l'equip sénior a les semifinals, per un ajustat 45-44.  Després l’equip cadet en la final. 45-36 va ser el marcador d’este duel. Amb aquesta victòria el Club d’Esgrima Àgora fa història en proclamar-se, per primera vegada des de la seua creació el 2014, com el millor club de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a la competició individual, el guanyador va ser Roberto Segura, tirador de Club Esgrima València. 

El Club d’Esgrima Marítim aconsegueix 3 medalles

Encara que no ha pogut revalidar el títol de campió de la Comunitat Valenciana, el Club d’Esgrima Marítim va fer-se amb tres medalles en aquest campionat autonòmic. David Roig va ser medalla de bronze en espasa masculina individual. I per equips, van aconseguir plata els cadets i bronze, en la categoria sénior. Un bon balanç per a posar fi a la temporada.

No hi va haver campionat d’espasa femenina

La competició per al títol autonòmic d’espasa femenina no es va poder celebrar per inscripció insuficient. La notícia la va comunicar la Federació d’Esgrima de la Comunitat Valenciana només 24 hores abans de l’inici de la competició.

La notícia va acabar amb les il·lusions de tres tiradores del Club d’Esgrima Marítim: Cristina Alonso, Judith Zarcos i Sofia Pérez que s’havien inscrit en aquesta categoria. La federació va anul·lar la modalitat d’espasa però, a més, no els va permetre competir en altres modalitats com ara sabre o floret argumentant que la inscripció s’havia presentat fora del termini.

Cristina Alonso, vicepresident del Club d’Esgrima Marítim i tiradora explica “em sembla increïble que no hi haja suficient inscripció ja que més del 50 per cent dels clubs de la Comunitat Valenciana es dediquen, principalment, a l’arma i l’espasa i la inscripció mínima requerida és de només 10 esportistes per a arma o tres equips”.

Una altra tiradora del club, Judith Zarcos, que tornava  a la competició després d’alguns anys apartada de les pistes, també aporta la seua visió personal “ha sigut una gran decepció: vaig tramitar i pagar la llicència sols per participar en el campionat autonòmic i poques hores abans ens comuniquen que no hi ha competició. Haurien de tindre un poc més de consideració. La llicència costa 60 euros i no s’ha organitzat cap competició autonòmica en tot l’any, ni tan sols el campionat autonòmic”.

El Club Esgrima Marítim entén que s’ha aplicat el reglament, però consideren que es podia haver fer una excepció atés que la comunicació de l’anul·lació de la competició va arribar quan no faltaven ni 24 hores per a l’inici del campionat. Toni Carles Frías, directiu del club, assegura: “Posar entrebancs a la participació de les tiradores és una falta de sensibilitat cap a l’esport femení i, en concret, cap a l’esgrima, un esport minoritari que no té llicències de sobra”.

També et pot interessar

stats