Peter Lim, de salvador a problema

En set anys de gestió de Meriton al capdavant del València, l'amor del principi s'ha transformat en rebuig

Peter Lim, de salvador a problema

El 24 d'octubre de 2014, Peter Lim va pagar 94 milions d'euros, el deute que tenia el club amb Bankia, per a adquirir el 70% de les accions del València. L'endemà, precisament just abans d'un València-Elx, com en la manifestació d'aquest dissabte, 1.500 aficionats van aclamar l'empresari singapurés al Mestalla com a gran salvador. Però aquests set anys de gestió de Meriton Holding, l'empresa del grup Lim que gestiona l'entitat, han transformat aquell amor en l'actual rebuig.

En el vessant esportiu, i després d'unes primeres bones temporades, el València va guanyar la Copa del Rei de 2019. Amb el comiat de Marcelino García Toral i Mateu Alemany, l'entrenador i el director general del club, Meriton començà a fer miquetes el seu propi projecte. Des d'aleshores la plantilla s'ha anat depreciant any rere any i l'equip porta ja dues temporades sense jugar competició europea i fins i tot flirtejant amb el descens a Segona Divisió.

En el vessant econòmic, Meriton no ha pogut vendre el solar de l'actual estadi de Mestalla ni tampoc reprendre les obres del nou estadi. De fet, el Consell ha iniciat el procediment per a declarar la caducitat de l'Acció Territorial Estratègica (ATE) del nou Mestalla, i li ha donat tres mesos al club per a presentar una proposta amb avals i garanties per a acabar l'estadi. L'acord de la Lliga amb el fons CVC ha permés al club disposar d'uns ingressos extra que facilitaran reprendre les obres del nou Mestalla a l'estiu de 2022, fet pel qual Meriton ja ha sol·licitat una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a explicar-li els plans.

Durant el període que Meriton ha estat al capdavant del club, el deute que hi havia, en lloc de rebaixar-se, ha augmentat. Ara mateix, el València està pràcticament en causa de dissolució. En el vessant social, els accionistes minoritaris no poden acudir a les juntes anuals i s'han vetat els comentaris dels aficionats en les xarxes del club, en una acció de pura censura. I el pitjor, Peter Lim és un dirigent absent, desarrelat, que ni hi està i quasi ni se l'espera. En aquests set anys ha vingut en comptadíssimes ocasions a visitar el que ell va definir en una entrevista en el mes de maig, com el seu joguet.

El valencianisme ja s'ha cansat de paraules buides i promeses incomplides de Lim i Meriton i aquest dissabte ha eixit multitudinàriament al carrer per segona vegada en mig any per a protestar contra la gestió que han fet del club i per a exigir que se'n vagen.

També et pot interessar