Acord en el Botànic per a iniciar la caducitat de l'ATE del nou Mestalla

El València té tres mesos per a presentar una proposta amb avals i garanties per tal d'acabar l'estadi

Nou estadi de Mestalla en obres
El Nou Mestalla, en obres
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
18 de novembre 2021 - 18:20 Actualitzat: 19 de novembre 2021 - 11:04

Els partits del Botànic han acordat a última hora d'aquest dijous iniciar la caducitat de l'ATE del nou Mestalla. En el ple del Consell de divendres s'aprovarà la proposta de la Conselleria de Territori per a resoldre de manera anticipada l'actuació urbanística. Des de llavors el València CF tindria un termini de tres mesos per a presentar una proposta amb avals i garanties per tal d'acabar l'estadi.

En principi es posa el punt final a les friccions que havien al si del Consell al voltant d'aquest cas. El conseller d'Economia, Rafa Climent, de Compromís, estava en contra de la caducitat de l'ATE, tal com va posar de manifest en Les notícies del matí d'À Punt Mèdia aquesta mateixa setmana. Ara bé, finalment s'ha arribat a una entesa perquè s'aprove l'informe del departament de Territori, encapçalat per Arcadi España, del PSPV, que seguia les recomanacions de l'Advocacia de la Generalitat. "Es tracta d'una consideració absolutament jurídica i, com diu l'informe de l'Advocacia de la Generalitat, un mandat imperatiu de l'administració per actuar en aquest inici de l'expedient. L'objectiu definitiu no és l'ATE, és que es complisquen els compromisos adquirits pel València CF i, sobretot, la finalització de l'estadi", ha assenyalat el conseller Arcadi España.

Durant aquest dijous al matí, havien llevat l'assumpte de l'orde del dia del Consellet (la reunió de secretaris i subsecretaris autonòmics prèvia al ple), en una decisió impulsada per la Conselleria d'Economia. No obstant això, en l'informatiu de migdia d'À Punt ja s'ha avançat que el conseller de Política Territorial anava a tractar que s'incorporaria el tema aquest divendres, deixant en evidència les friccions existents al si del Consell, que finalment s'han resolt.

També et pot interessar

stats