Climent considera que "no és el moment de fer caducar" l'ATE del nou Mestalla

El conseller d'Economia Sostenible assegura que la continuïtat de la Ford a Almussafes "sembla que està assegurada", però demana "una planificació clara de futur que no genere incerteses"

El conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, en Les Notícies del Matí

La conselleria d'Economia considera que no és el moment de fer caducar l'ATE (Actuació Territorial Estratègica) del nou Mestalla, tot i que la setmana passada des de la Conselleria de Territori es va anunciar que la resolució de l'ATE aniria aquest divendres al ple del Consell per a fer-se efectiva. Rafael Climent, en declaracions a Les notícies del matí ha reconegut que no és partidari de la resolució immediata de l'ATE.

Rafael Climent espera un moviment del València per a mostrar la seua voluntat d'acabar l'estadi de Mestalla i no és partidari de judicialitzar el tema perquè "podem tindre el mausoleu molt de temps ací".

"Apostem per la prudència i pensem que el moment de caducar l'ATE no és aquest, potser serà un altre moment si realment el València transcorregut aquests dos mesos no meneja fixa". Un període, ha dit Climent, en el qual "el València té la possibilitat d'avalar amb el fons de la Lliga".

Una postura que xoca amb l'informe de l'advocacia de la Generalitat que instava a resoldre anticipadament l'ATE i que la Conselleria de Territori volia portar al ple del Consell d'aquest divendres. "Tenim punts de vista diferents per a resoldre un mateix objectiu. Estem dialogant i veurem si la caducitat ha de passar pel Consell o no".

L'ATE del nou Mestalla devia estar acabada en 2025. Això incloïa, la construcció del nou estadi a l'avinguda de les Corts Valencianes, la demolició del vell Mestalla i la construcció en aquests terrenys de l'avinguda d'Aragó 5 torres d'edificis.

El València va demanar en abril una pròrroga de 5 anys, fins a 2030, al·legant que l'incompliment dels terminis es va produir per la crisi de la Covid i la inacció de l'administració. Però la Conselleria d'Economia va tombar aquest últim recurs del València dimecres passat al·legant que el VCF és l'únic responsable de l'incompliment dels terminis.

L'endemà, dijous passat, la Conselleria de Política Territorial, dirigida per Arcadi España, va informar que, seguint les tesis de l'informe de l'advocacia de la Generalitat, iniciava el tràmit d'expedient de resolució anticipada de l'ATE, i que la portarien al ple del consell del 19 de novembre. Una solució, la de la resolució anticipada de l'ATE, que pot suposar unes pèrdues per al València d'uns 15 milions d'euros.

La continuïtat de Ford?

D'altra banda, sobre la Ford d'Almussafes i l'anunci que eliminarà el torn de nit, el conseller ha dit que "pel que a mi m'arriba sembla que la continuïtat de la planta de Ford d'Almussafes està assegurada", però ha demanat "una planificació de futur que no genere incerteses".

Una continuïtat que, segon Climent, haurà de passar per un acord amb la plantilla. El conseller ha destacat la capacitat interna de sindicats i empresa d'arribar a acords que garantisquen unes condicions laborals dignes per als treballadors "que no han de deixar de cobrar allò que és digne per a la vida". A més, ha posat en relleu la disposició de la Generalitat a seguir dialogant amb l'empresa per a acordar la destinació de les ajudes públiques.

Sense solucions per al sector tauleller

Preguntat sobre les ajudes al sector del taulell de les comarques del nord, que ja es planteja fer aturades per la falta de matèries primeres, Climent no ha anunciat cap mena d'ajuda supletòria que compense l'encariment de l'energia per la pujada del preu del gas.

Per contra, ha convidat el sector a sumar-se a l'estratègia de reduir, reutilitzar i reciclar marcada pel govern del Botànic el 2015. A més, malgrat ser el ceràmic un dels sectors més innovadors de l'economia valenciana, Ciment ha dit que "el món privat no innova el que caldria innovar".

L'entrevista completa al conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, està disponible en el següent enllaç:

També et pot interessar

stats