Cinc sindicats es reuniran al Ministeri de Treball per a parlar de la situació de la indústria de l'automòbil

Els representants dels treballadors consideren que les diferents multinacionals estan rebaixant els salaris i precaritzant els treballadors i treballadores de les plantes mentre obtenen "beneficis milionaris"

Ford demana suport al nou govern central per al sector de l\'automoció
Una imatge d'arxiu de Ford Almussafes / À Punt NTC

Cinc sindicats (Stopel d'Opel Figueruelas, STM a Ford Almussafes, LAB de Volkswagen Navarra i Mercedes-Benz Vitòria; TU de Renault Valladolid; CUT de Citroën Vigo) es reuniran demà dimarts, 16 de novembre, al Ministeri de Treball per a parlar de la situació del sector. La reunió està prevista amb la directora general de Treball, Verónica Martínez Barbero, i el director de l'Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball, Carlos Arranz Corder, segons ha detallat l'STM-IV.

Els sindicats van reunir-se en unes jornades el passat mes d'octubre per analitzar la situació del sector. Els representants dels treballadors consideren que les diferents multinacionals estan rebaixant els salaris i precaritzant als treballadors i treballadores de les plantes mentre obtenen "beneficis milionaris". Per això demanen canvis.

"És necessari reforçar els instruments per a fer una negociació col·lectiva més exigent i crear altres nous, ja que la inexistència d'una legislació específica que regule els ritmes abusius i les càrregues de treball, fa que tant la salut física com mental de les persones treballadores quede supeditada a una productivitat sense límits. A més, les administracions públiques han de realitzar un rigorós control en el compliment de les normes laborals tant en matèria de contractació com en seguretat i salut laboral", expliquen en un comunicat conjunt.

Els sindicats recorden també la importància d'aquesta indústria en l'economia espanyola, ja que representa el 10% del PIB i el 18% de les exportacions totals. Així mateix, han afegit, prop de dos milions de llocs de treball estan vinculats a aquesta indústria, dels quals 300.000 són ocupacions directes.

També et pot interessar

stats