La Lliga ratifica l'acord amb el fons CVC

L'Eivissa i l'Oviedo s'han sumat a Reial Madrid, Barça i Athletic Club i no han votat a favor

Representants de LaLiga i dels 42 equips que la componen, durant l'assemblea d'aquest divendres
Representants de LaLiga i dels 42 equips que la componen, durant l'assemblea d'aquest divendres / Agència Efe

L'assemblea general extraordinària de La Lliga ha aprovat l'acord amb el fons britànic d'inversió CVC que injectarà 1.994 milions d'euros a canvi del valor del 9% dels drets audiovisuals durant 50 anys, amb el suport de 37 dels 42 clubs que la formen, quatre vots en contra i una abstenció.

Els clubs opositors Reial Madrid, Barcelona i Athletic Club, i impulsors de l'alternatiu Projecte Sostenible, han participat en l'assemblea hores després d'haver demanat al Consell Superior d'Esports (CSD) que desconvocara la reunió i d'anunciar accions legals, atés que aquest no ho va fer per declarar-se incompetent per a prendre decisions sobre l'acord.

Segons El Periódico de España, els altres clubs que no han votat a favor són l'Eivissa d'Amadeo Salvo, que ha votat en contra, i l'Oviedo, que s'ha abstingut.

El compromís amb CVC, denominat LaLiga Impulso, es va presentar a l'agost, els clubs li van donar suport la comissió delegada de LaLiga el va aprovar per unanimitat.

Els clubs es comprometen a destinar fins al 70% a invertir en infraestructures, desenvolupament internacional, de marca i producte, estratègia de comunicació, plans d'innovació, tecnologia i desenvolupament de continguts en plataformes digitals i xarxes socials. Un 15% més serà per a la inscripció de jugadors i l'altre 15% per a deute financer.

També et pot interessar

stats