Llum verda a l'acord de la Lliga amb CVC amb el vot en contra del Madrid, el Barça i l'Athletic

El fons d'inversió internacional CVC injectarà 2.700 milions d'euros a canvi d'obtindre durant 50 anys el 10,95% dels drets audiovisuals i l'11% d'ingressos no relacionats amb els drets televisius

Javier Tebas, durant la compareixença de premsa posterior a l'assemblea
Javier Tebas, durant la compareixença de premsa posterior a l'assemblea / Guillermo Martínez (Efe)

Els 42 clubs del futbol professional, els de Primera i Segona, han aprovat el projecte de 'LaLiga Impulso', que inclou l'acord amb el fons internacional CVC, amb 38 vots a favor i 4 en contra, els del Reial Madrid, el Barcelona, l'Athletic Club de Bilbao i el Reial Oviedo, i el suport dels quatre clubs valencians. Perquè el projecte tirara avant era necessari el vot a favor d'almenys 33 clubs.

El projecte naix de l'acord assolit entre la Lliga i el fons d'inversió internacional CVC pel qual aquest últim posa sobre la taula vora 2.700 milions d'euros a canvi d'obtindre durant 50 anys el 10,95% dels drets audiovisuals i l'11% d'ingressos no relacionats amb els drets televisius, com ara llicències o patrocinis.

El Reial Madrid i el FC Barcelona s'han posicionat en contra perquè entenen que la valoració que fa CVC de la competició és inferior a la que ells consideren. No obstant això, no han aconseguit arrossegar un nombre d'equips suficient com per a fer fracassar l'acord, contra el qual els blancs i la Reial Federació Espanyola de Futbol han anunciat que emprendran accions legals. El que sí han aconseguit els madrilenys i els catalans és una modificació d'última hora que implica que CVC no negociarà dins del seu 10% amb els drets dels equips que han votat en contra. Això suposa que aquests clubs no cediran el 10,95% del seu negoci i, per tant, no rebran les quantitats de l'acord.

Per a la Lliga, aquest acord, que servirà per a ampliar els marges del joc net financer, és una "fita sense precedents a escala mundial, que representa el major impuls de la història al futbol espanyol" ja que dotarà de recursos els clubs per a "millorar la competició i l'experiència dels aficionats, amb l'objectiu d'accelerar el seu creixement i de convertir a la Lliga en el major espectacle esportiu a mitjà termini". La patronal també assegura que "suposarà un impuls a la professionalització dels clubs i aportarà una competició més atractiva amb millors instal·lacions i millors jugadors".

També et pot interessar

stats