El València proposa reprendre les obres del Nou Mestalla a l'estiu del 2022

El club ha sol·licitat una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a presentar-li el projecte del nou estadi

Obres del Nou Mestalla
Obres del Nou Mestalla

El València ha sol·licitat una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, en què li proposarà reprendre les obres del Nou Mestalla a l'estiu de 2022, una vegada s'ha ratificat l'acord de la Lliga amb el fons CVC. Aquesta petició arriba precisament un dia abans de la manifestació convocada pel valencianisme en contra de la gestió de Meriton al capdavant del club.

La Generalitat va iniciar fa unes setmanes el procediment de caducitat anticipada de l'actuació territorial estratègica (ATE) que li van donar al club per a agilitar el canvi d'estadi. Però el Consell li va atorgar un termini de noranta dies per a presentar un pla amb garanties econòmiques a canvi d'estudiar el manteniment d'alguns dels beneficis urbanístics que se li van concedir en virtut de l'ATE.

En aquesta reunió el club té previst presentar un calendari per a acabar l'estadi, que començaria l'estiu que ve, acompanyat d'una previsió de finançament de les obres sobre la base inicial dels diners que rebrà de l'acord amb CVC i una sèrie de garanties econòmiques.

Les últimes revisions del projecte de l'estadi que va fer el club estimen que podrien fer falta vora 115 milions d'euros per a acabar el coliseu. Aquesta xifra és molt semblant a la que rebrà l'entitat per l'acord amb CVC, encara que només el 80% es pot dedicar a infraestructures.

També et pot interessar

stats