El València Basket aniquila l'Ensino Lugo (82-54) i jugarà les semifinals contra l'Spar Girona

En semifinals de la Lliga Femenina Endesa espera el botxí de la Copa de la Reina, l'Uni Girona

Anna Gómez, en una acció del partit
Anna Gómez, en una acció del partit / Miguel Ángel Polo
Amparo Salmerón
16 d'abril 2021 - 19:24

Després d'aconseguir el primer títol de la història del club, el València Basket ha completat la setmana fantàstica amb la classificació per a les semifinals de la Lliga Femenina Endesa. L'equip taronja ha fet bo el resultat de l'anada i ha tornat a guanyar l'Ensino de Lugo (82-54) amb claredat. Ara es veurà les cares en les semifinals amb el seu botxí de la Copa de la Reina, l'Uni Girona. Abans de començar, les jugadores gallegues han fet el corredor d'honor a les taronja com a guanyadores del títol europeu, un trofeu que ja està penjat del sostre de la Fonteta.

El València Basket ha eixit molt concentrat. Amb una intensa defensa i un joc per a les interiors en atac. Les taronja s’han escapat promte i el primer quart ha finalitzat amb un resultat de 18-13. El Duran Maquinaria Ensino de Lugo ha viatjat amb només nou jugadores. En el segon quart, les gallegues han augmentat el ritme de joc i han empatat a 20 amb els llançaments de tres de Laura Aliaga i Alba Prieto. Amb un partit molt igualat en joc, sense Queralt Casas ni Laura Gil, Celeste Trahan-Davis (14 punts) ha marcat la diferència i el València Basket ha arribat al descans amb un avantatge de +3 (35-32).

Després del pas pels vestidors, el València Basket ha recuperat la iniciativa. Amb una Trahan-Davis colossal, molt ben acompanyada de Marie Gülich, les valencianes han aconseguit el màxim avantatge fins llavors (60-46). El conjunt local ha posat més energia en l'últim quart i, decidit a guanyar el partit com si fora una final, ha augmentat la diferència fins a arribar al marcador final de 82 a 54. En semifinals espera un vell conegut, l'Uni Girona.