El València Basket conquista a Hongria el seu primer títol (81-82)

L'equip taronja ha guanyat el Reyer Venècia gràcies a dos tirs lliures de Raquel Carrera en l'últim segon

Les jugadores taronja amb el títol de campiones
Les jugadores taronja amb el títol de campiones / Eurocup Women

El somni del primer títol del València Basket ja és una realitat. L'equip taronja s'ha proclamat campió de l'Eurocup Women després de guanyar el Reyer Venècia en una emocionant final amb un desenllaç d'infart que s'ha decidit amb dos tirs lliures de Raquel Carrera en l'últim segon (81-82).

L'equip taronja ha començat còmode en un partit trepidant, amb la destacada actuació de Queralt Casas i Celeste Trahan Davis com a màximes encistelladores del primer quart. Ja en el segon, les italianes han imprés un joc més ofensiu i s'ha viscut una lluita sense treva per la pilota de la qual el València Basket ha eixit més penalitzat per les faltes personals. El màxim avantatge en el marcador en aquesta primera part ha sigut de +6 per a les italianes (min. 13, 36-30). Però les jugadores de Rubén Burgos s’han refet i, quan més estava costant fer cistella, Rebbeca Allen ha fet un triple (min. 16, 38-37). Tot i això, les italianes se n'han anat al descans per davant (41-46).

El Reyer Venècia ha eixit a totes en el tercer quart i ha aconseguit augmentar l'avantatge fins als set punts, però les taronja han incrementat la seua anticipació a les jugades contràries i han reduït distàncies (min. 25, 49-50). Amb les cistelles de Queralt Casas, Raquel Carrera i Celeste Trahan Davis, el València Basket ha reconduït la situació i s'ha arribat a la fi del tercer quart amb tot per decidir i màxima igualtat en el marcador (63-63).

Raquel Carrera, decisiva

En l'últim quart, Raquel Carrera ha guanyat protagonisme i una cistella seua ha posat per davant el conjunt valencià (66-69). Les jugadores comandades per Rubén Burgos s’han mostrat més ordenades i amb una millor comunicació en aquest últim període. Les italianes, en canvi, han jugat amb més desesperació i menys encert i, a tres minuts del final, el València Basket ha aconseguit un avantatge de cinc punts. Però Anderson ha aparegut en els pijors moments de les italianes i ha sigut l’autèntica generadora d'ocasions per al Venècia.

Quan faltaven 40 segons, la Final de l'Eurocup Women s'ha posat encara més interessant amb l'empat a 79. L'arbitre ha xiulat falta sobre Raquel Carrera i la jugadora gallega només n'ha anotat un dels dos (79-80). I quan només restaven dos segons, el Venècia s'ha tornat a posar per davant amb un 81-80 que semblava definitiu. Però l'equip taronja no s'ha donat per vençut i ha preparat una jugada en el temps mort demanat per Rubén Burgos. L'acció ha acabat amb una falta sobre Carrera pràcticament sobre la botzina. A la jugadora, de 19 anys, no li ha tremolat el pols i ha encertat els dos llançaments, desencadenant l'èxtasi taronja, amb la consecució del primer títol de la història de la secció femenina del club.

Una final de màxima tensió que À Punt Mèdia ha retransmés en directe per totes les seues finestres. L'espai públic de comunicació valencià ha sigut testimoni d’excepció de la fita del València Basket i ha contat el triomf amb la narració de Josep Carbonell, els comentaris de Nacho Rodilla i la imatge de Cristóbal Molina.

També et pot interessar

stats