El València Basket venç l'Ensino Lugo en l'anada dels quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Endesa

Les valencianes han guanyat per 58-69 l'equip gallec a la seua pista. La tornada dels quarts de final es disputarà diumenge a la Fonteta.

Les jugadores del València Basket després de la victòria a la pista de l'Ensino Lugo
Les jugadores del València Basket, després de la victòria a la pista de l'Ensino Lugo
01 d'abril 2021 - 22:00

El València Basket ha guanyat l'Ensino Lugo en el partit d'anada dels quarts de final del play-off pel títol de la Lliga Femenina Endesa. Per 58-69 han vençut finalment les valencianes en un duel que ha sigut molt disputat des del principi. Les de Rubén Burgos, a pesar de la condició de favorites com a segones de la Lliga, han lluitat de valent per aconseguir una victòria, que hauran de referendar en el partit de tornada. Es disputarà diumenge al migdia a la Fonteta.

Ha sigut un partit ajustat des de l'inici, on les gallegues han posat les coses difícils a les valencianes, amb una defensa en zona que els ha donat bon resultat. L'Ensino Lugo ha aconseguit posar-se per davant del València Basket a un minut perquè acabara el primer quart, que ha conclòs amb marcador de 16-13. En el segon temps, la falta d'intensitat de les taronja ha sigut aprofitada per les de Carlos Cantero, però les cistelles de Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich han empatat el duel i han posat després per davant el València Basket. Així i tot, les locals no deixaven a les de Rubén Burgos incrementar la renda i aprofitaven les pèrdues del baló de l'equip visitant per a situar-se a només un punt a punt d'arribar al descans. Ara bé, de nou la nord-americana de l'equip taronja, Trahan Davis, hi ha dit la seua i un triple sobre la botzina ha ampliat la diferència de les valencianes, que han acabat aquest quart amb un resultat de 29-33

La jugadora del València Basket, Rebeca Allen, durant el xoc de quarts de final contra l'Ensino Lugo

Després de la represa, al contrari del que ha passat amb les valencianes en la lliga regular, no han aconseguit trencar el partit i s'ha arribat a l'últim quart amb una diferència igual que en el segon temps, de només 4 punts, 45-49. En l'últim temps les gallegues s'han situat a un punt del València Basket amb un triple d'Alba Prieto, però posteriorment han perdut intensitat. A l'equip taronja, una destacada Trahan-Davis, clau en atac, ha tornat a sostindre l'equip, que, amb la millora en defensa, ha incrementat la diferència de les valencianes fins als 11 punts, per a tancar el duel amb 58-69 en el marcador.

100 PARTITS D'ANNA GÓMEZ AMB EL VALÈNCIA BASKET

L'anada dels quarts de final ha coincidit amb una dada redona. La capitana Anna Gómez ha complit 100 partits amb el València Basket. Amb la camiseta taronja, la d'Alfara del Patriarca ha jugat 78 duels de la Lliga Femenina Endesa, 6 en la Copa de la Reina, 15 en l'Eurocup i un en la Supercopa. Abans de Gómez, sols havien arribat a aquesta xifra Esther Díaz, amb 134 partits, i Rebeca Cotano, amb 139.