Repunt de morts en la quarta onada: 52 en una setmana

La xifra és la més alta, ara per ara, de la quarta onada de la pandèmia a la Comunitat Valenciana

Pacient amb Covid-19 en l'UCI d'un hospital
Pacient amb Covid-19 a l'UCI d'un hospital / Europa Press

Tot i que el nombre de contagis continua baixant a la Comunitat Valenciana, les dades de morts han pujat aquesta setmana amb 52 defuncions notificades per la Conselleria de Sanitat. Aquesta xifra és la més alta des de la primera setmana d'abril, quan es van registrar 53 decessos. A més, el nombre de morts en set dies ha augmentat en 16 entre la segona i la tercera setmana d'agost.

A hores d'ara, aquest és el pic de defuncions setmanals de la quarta onada, una xifra molt inferior a la de la tercera onada. En la primera setmana de febrer, 621 valencians i valencianes van morir a causa de la Covid-19.

Les dades epidemiològiques publicades tant per la Conselleria com pel Ministeri de Sanitat no ofereixen un perfil dels pacients que han mort a causa de la Covid-19. Però, dels 52 decessos, n'han transcendit dos per les seues característiques: el d'una persona usuària d'una residència i una dona que es va negar a vacunar-se contra la Covid-19.

Amb l'última defunció registrada aquesta setmana, a hores d'ara les residències de la Comunitat Valenciana han registrat set morts per Covid-19 en la quarta onada, segons ha informat l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte).

Aquesta xifra suposa el trencament de les díhuit setmanes consecutives sense cap mort a les residències. No obstant això, la mortalitat en aquest període està sent quasi huit vegades inferior que la històrica des de l'inici de la pandèmia gràcies a "la protecció que la vacuna ofereix a les persones més vulnerables", assenyalen fonts d'Aerte.

Cal recordar que quan parlem d'una onada en el context pandèmic, la durada d'aquesta està marcada pels contagis diaris d'una malaltia, però tant la corba d'hospitalitzacions com la de les defuncions tarden unes setmanes més a aplanar-se.

Així doncs, les infeccions per coronavirus s'han reduït de 9.766 l'anterior setmana a 7.014 aquesta. En aquesta línia, la incidència acumulada ha baixat més de 100 casos per cada 100.000 habitants en catorze dies i la Comunitat Valenciana, amb 282 punts, ja està prop d'abandonar el risc extrem per coronavirus, que se situa en més de 250.

També et pot interessar

stats