La Comunitat Valenciana registra set defuncions en residències en la quarta onada

Són els primers decessos després de díhuit setmanes consecutives sense cap mort causada per la Covid-19 als centres valencians

Imatge d'arxiu d'una usuària d'una residència de majors acompanyada per un membre del personal i la seua família
Imatge d'arxiu d'una usuària d'una residència de majors acompanyada per un membre del personal i la seua família / À Punt NTC

Les residències de la Comunitat Valenciana han registrat set morts per Covid-19 en la quarta onada, segons ha informat l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) en un comunicat a partir de les dades actualitzades facilitades per l'Imserso.

Aquesta xifra suposa el trencament de les díhuit setmanes consecutives sense cap mort a les residències. No obstant això, la mortalitat en aquest període està sent quasi huit vegades inferior que la històrica des de l'inici de la pandèmia gràcies a "la protecció que la vacuna ofereix a les persones més vulnerables", assenyala Aerte.

Les dades recullen sis defuncions en la setmana del 9 al 15 d'agost i una més la setmana anterior. Així mateix, els casos diagnosticats als centres residencials han baixat un 8,23%, passant dels 85 de la setmana anterior als 78 d'aquesta, "la qual cosa sembla apuntar que l'actual onada s'està estabilitzant, encara que caldrà seguir amb atenció l'evolució les pròximes setmanes", apunta la patronal.

Sanitat farà proves Covid-19 als treballadors de residències

Aerte també ha informat aquest divendres que la Conselleria de Sanitat ha publicat un nou protocol que estableix la realització de proves d'antígens per als treballadors de residències no vacunats, així com per als vacunats que treballen en municipis en nivell dos o tres d'alerta. Les proves per als treballadors vacunats en aquests municipis es realitzaran cada dues setmanes, a la tornada de permisos i en noves incorporacions.

José María Toro, president de l’associació, ha recalcat que aquesta decisió dona la raó als arguments aportats per la patronal que presideix, encara que també considera que "arriba una mica tard".

"Ara necessitem que la Conselleria concrete com ens farà arribar les proves perquè puguem fer-les als centres i poder començar de manera immediata aquest procés", ha reclamat Toro.

Aquest document, assenyala Aerte, va en la línia del que havia establit la setmana passada el Ministeri de Sanitat, a través del document Adaptació de les mesures en residències de majors i altres centres de serveis socials de caràcter residencial en un context d'alta transmissió comunitària.

També et pot interessar

stats