Puig: "No estem avaluant noves restriccions"

El cap del Consell ha fet una crida a les famílies perquè autoritzen la vacunació de la xicalla, que començarà la pròxima setmana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, i l'abat Àngel Saneugenio
El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, i l'abat Àngel Saneugenio / Ajuntament de Gandia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte que el Consell "no està avaluant noves restriccions" davant l'augment de contagis de covid-19 a la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha demanat corresponsabilitat a la població valenciana de cara a les festes de Nadal i ha remarcat que, si pugen les hospitalitzacions, s'haurà de posar sobre la taula la possibilitat de noves mesures, tot i que es descarta tornar a un tancament absolut. Puig ha fet valdre el paper del certificat covid, que a parer seu està incentivant la vacuna i "posant en evidència l'existència de la pandèmia".

Així doncs, el president ha recomanat la màxima prudència davant l'avanç de la cinquena onada i ha fet una crida a les famílies perquè autoritzen la vacunació de la xicalla contra la covid-19, que començarà dimecres que ve. Puig ha informat que s'espera que abans de Nadal s'hagen vacunat els xiquets i les xiquetes de 9 a 11 anys.

"Sabem que la vacuna no és una garantia absoluta, però fan que el risc d'arribar a l'hospital siga molt menor", ha emfatitzat el cap del Consell, que ha animat de nou la població que encara no s'ha vacunat a acostar-se a un dels punts mòbils habilitats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Puig ha visitat aquest diumenge Gandia, on ha conegut els problemes estructurals que té l'històric campanar de la Col·legiata. El president ha anunciat que la Generalitat farà una inversió de 100 milions d'euros per a restaurar l'edifici, que podria començar el 2022 amb la participació d'altres institucions i l'ajuntament de la capital de la Safor.

Puig també s'ha referit al fet que el València CF haja sol·licitat una reunió per a presentar-li el projecte del nou Mestalla i s'ha mostrat obert a parlar amb el club, sempre que siga per a mantindre trobades productives.

També et pot interessar

stats