Els casos actius pugen vora un 40% en una setmana: 18.387 valencians i valencianes tenen covid hui dia

Ara mateix hi ha 563 malalts ingressats als centres sanitaris valencians, 93 d'ells a les UCI 

Evolució dels contagis de covid-19 des d'agost del 2021
Evolució dels contagis de covid-19 des d'agost del 2021 / À Punt NTC

La cinquena onada no dona treva al desembre. A dues setmanes de començar les festes de Nadal, els indicadors epidemiològics que permeten analitzar l’evolució de la pandèmia continuen pujant de manera progressiva i no mostren símptomes d’arribar al pic màxim. 

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 2.700 nous casos de coronavirus. Arriba a 9.151 el total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la setmana, set-centes més que les que van contraure la covid en el mateix període de la setmana passada.

Pugen, per tant, els casos actius. Ara mateix hi ha 18.387 valencians i valencianes malaltes de coronavirus. Són un 38% més que fa només una setmana, quan hi havia 13.362 positius actius. 

Un altre indicador que puja és el de les defuncions. Per segon dia consecutiu, Sanitat ha informat de la mort de 16 persones, entre 41 i 92 anys, que sumen un total de 34 decessos des de dilluns. Són huit més que en el mateix període de temps de la setmana passada. 

Puja a poc a poc la pressió hospitalària

Ara mateix hi ha 563 malalts ingressats als centres sanitaris valencians, huitanta més que divendres passat. Pel que fa a les UCI, augmenta en vint el nombre de pacients en vigilància intensiva en una setmana, fins a 93 hui dia. 

Des de l'última actualització, s'han notificat sis grans brots, de deu o més casos. Han tingut lloc a València, de 14 casos i en l’àmbit educatiu; Alacant, amb 10 casos associats i d’àmbit educatiu; València, amb 10 contagis i d’origen laboral; Albalat dels Sorells, de 13 casos i origen laboral; el Campello, amb 10 positius i d’origen social; i Museros, amb 14 casos i d’origen laboral. 

També et pot interessar

stats