Així serà la vacunació dels més menuts: aquells que hagen patit la covid només rebran una dosi

Els centres educatiu hauran de sol·licitar la firma d’una autorització de la mare, el pare o el tutor legal 

La vacunació pediàtrica
La vacunació pediàtrica / Miguel Ángel Reino

El Ministeri de Sanitat ja ha donat a conéixer tots els detalls de la vacunació de la població infantil entre 5 i 11 anys, que a la Comunitat Valenciana començarà el 15 de desembre als centres escolars i en horari lectiu

Els xiquets i xiquetes menors d’11 anys són el grup d’edat de major incidència acumulada, amb 646 casos per cada 100.000 habitants, vora el doble de la mitjana del territori valencià, amb una IA de 364 positius. Així, tal com apunta Sanitat, la immunització de la població infantil permetria reduir la càrrega viral en aquest grup i també disminuir la transmissió en l’entorn familiar, els centres educatius i la comunitat. 

Sobre la vacunació infantil, el grup de treball de vacunació covid ha acordat que l’interval entre les dues dosis de Pfizer siga, almenys, de huit setmanes, que contrasta amb els 21 dies en el cas dels més adults. Es començarà primer pels xiquets i xiquetes immunodeprimits, també es prioritzarà l’alumnat d’educació especial i. per últim, la resta d’alumnat, de major a menor edat. 

Tal com ha avançat aquest divendres el president de la Generalitat, Ximo Puig, a principis de la setmana que ve rebran 150.000 dosis que s’administraran als menuts i menudes d’11, 10 i 9 anys. Amb el segon enviament, que calculen que serà en la primera setmana de l’any vinent, començaran amb la resta. 

Aquells que hagen patit la covid només rebran una dosi

Com a novetat, Sanitat ha avançat què ocorre amb aquells xiquets i xiquetes que han patit la covid. En aquesta situació, només rebran una dosi del vial i els l'administraran quatre setmanes després del diagnòstic de la infecció. 

En cas que hagen rebut la primera dosi i emmalaltisquen abans de rebre la segona, hauran de transcórrer quatre setmanes de la infecció, mantenint també l’interval de les huit setmanes entre els vials. 

Què ocorre amb els xiquets que compleixen 12 anys entre les dues dosis?

Aquells xiquets i xiquetes d’11 anys que facen els 12 entre la primera i la segona dosi, es vacunaran primerament amb la dosi pediàtrica, però l’última serà una dosi d’adult. També mantenint el període establit de les huit setmanes. 

Cal recordar que, si la vacunació té lloc als centres educatius, com és el cas de la Comunitat Valenciana, les escoles hauran de sol·licitar prèviament per escrit la firma d’una autorització de la mare, el pare o el tutor legal. 

També et pot interessar