Puig anima a la vacunació dels xiquets: "És l'antídot més important contra la pandèmia"

Mónica Oltra ha assegurat que qui no es vacune podrà seguir assistint a les classes

Ximo Puig, aquest divendres, en una visita a la Vall d'uixó
Ximo Puig, aquest divendres, en una visita a la Vall d'Uixó / EuropaPress

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha animat aquest divendres els pares a vacunar els fills. "És evident que els pares i mares són els que han finalment d'autoritzar, i jo demane, com en altres vacunes, que deixen que se'ls pose perquè és l'antídot més important contra la pandèmia", ha manifestat.

Puig s'ha pronunciat així davant els mitjans durant la seua visita a la Vall d'Uixó per a participar en la jornada Reactivació del parc empresarial de la Vall d'Uixó. El cap del Consell ha assenyalat que la Conselleria de Sanitat està en contacte amb la Conselleria d'Educació per a facilitar "al màxim" la vacunació dels menors de dotze anys, que ha recordat que començarà a partir del dia 15.

"Rebrem a principis de setmana 150.000 dosis per als xiquets i a partir del dimecres començaran a posar-se les vacunes en tots els col·legis de la Comunitat Valenciana per a xiquets d'11, 10 i 9 anys, ja que començarem amb els més majors, i, a partir del segon enviament, que calculem que serà en la primera setmana de l'any, es començarà amb els altres fins a cinc anys", ha insistit.

Puig ha apuntat que la vacunació "es farà de la manera més humanitzada". "Crec que els responsables de Sanitat –metges i infermeres– han demostrat durant la pandèmia la seua actitud humana, de responsabilitat cap a les persones i crec que no hi haurà cap classe de problema", ha conclòs.

Oltra assegura que els menors que no es vacunen "seguiran en classe"

Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que els menors de dotze anys que no es vacunen contra la covid "seguiran en classe, igual que ja ocorre amb els escolars de 12 a 17 anys", perquè la vacunació no és obligatòria, però ha recalcat que la negativa a inocular-se ha sigut "molt escassa".

Oltra, en la roda de premsa per a informar dels assumptes aprovats pel Consell, ha explicat sobre aquest tema que seran els tutors legals dels xiquets de 5 a 11 anys els que tenen la paraula sobre la seua inoculació en ser menors d'edat.

No obstant això, ha recalcat que la incidència a no vacunar-se és molt escassa i ha subratllat que la vacuna protegeix vides i disminueix el risc d'ingrés hospitalari i d'acabar en una UCI.

També et pot interessar

stats