La comunitat educativa, a favor de vacunar els menors a les escoles

Demanen mantindre la confidencialitat de la decisió de cada família i que la Conselleria dote els centres de tots els mitjans

La comunitat educativa espera que la Conselleria de Sanitat facilite recursos per a la vacunació pediàtrica / À Punt NTC

La comunitat educativa ha rebut favorablement l’anunci de la Conselleria de Sanitat Universal que la vacunació dels xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys siga a les escoles i en horari lectiu. Només els menors amb malalties greus i immunodeprimits es vacunaran als centres hospitalaris.

Les associacions de pares i mares han confiat que el departament que dirigeix Ana Barceló hi pose tots els efectius necessaris. “Sempre que es dote als serveis sanitaris dels mitjans humans i tècnics necessaris per a poder fer la seua tasca”, ha puntualitzat Rubén Pacheco, president de la Fampa València Gonzalo Anaya. 

També els professionals sanitaris han demanat a l’administració que dispose de recursos. “Ens pareix bé perquè es descongestionen els centres de salut, sempre que supose un reforç, que no que lleven infermeres dels centres de salut per atendre els xiquets i xiquetes”, ha matisat Juan José Tirado, president del Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana, que ha recordat que aquests centres “ara mateix estan saturats amb malalts crònics”.

Per contra, Sonia Terreros, membre de la Confederació Valenciana de Pares d’Alumnes Copava, ha denunciat que els pares i mares no puguen acompanyar els menors durant la vacunació: “Creiem que es vulneren drets”, ha assegurat. 

Quant a la confidencialitat en la decisió de cada família, “volem assegurar-nos que siga tan privat com siga possible i, qui no vulga vacunar-se, que no quede exposat als altres”, ha dit Marc Candela, coordinador d’acció sindical STEPV. 

Un altre dels punts que ha marcat la comunitat educativa és que volen que el paper del centre escolar siga merament organitzador, “sense involucrar el professorat en el fet de vacunar”, ha demanat Lauren Bárcena, president del sindicat independent d’ensenyament ANPE. "La vacunació dels menuts donarà més tranquil·litat a les aules”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats