Voro Peiró: “La gent no és conscient de la perillositat del virus”

L’investigador de Fisabio adverteix del risc de la relaxació després de rebre la vacunació contra la covid

Peiró ha explicat en À Punt Notícies el risc de relaxar mesures entre els vacunats / À Punt NTC

Segons les dades de l’última actualització del Ministeri de Sanitat, Navarra és la comunitat autònoma amb pitjors xifres epidèmiques en aquests moments en tot l’Estat, amb més de 700 contagis per cada 100.000 habitants. Encara que la Comunitat Valenciana està lluny d’aquest nivell (266,01 casos per cada 100.000 habitants), l'escenari podria canviar ràpidament si es manté el ritme actual de transmissió.

Voro Peiró, investigador de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), ha explicat en À Punt Notícies que la situació de Navarra “no és una realitat impossible” al nostre territori. Tot i que la seua incidència de transmissió és tres vegades més alta que la valenciana, Peiró ha recordat que, com nosaltres, “també té una població molt vacunada”.

Per aquest motiu, per a aquest expert, que també assessora el govern de la Generalitat, “la gent no és del tot conscient de la perillositat del virus i no s'estan complint amb rigor les mesures de protecció i aïllament”.

A més, actualment estem immersos en uns dies decisius, per la gran interactivitat pròpia del pont abans de Nadal, les compres del Black Friday i els nombrosos contactes socials i familiars que es fan. “Durant tres setmanes l'estem jugant a l'hora de quedar per a dinar o fer tardeo, sopar o prendre copes cada vegada amb gent diferent, que és el combustible de la transmissió”, ha assegurat l’investigador, que lamenta que la població no perceba l'augment de casos.

A aquesta situació s’afegeix el possible impacte que puga tindre l'òmicron, una variant que els experts temen que puga provocar una nova onada, o agreujar encara més l'actual, una vegada passen les festes de Nadal.

També et pot interessar

stats