El sector turístic valencià afronta el pont amb una ocupació del 70 % a l'interior

A la costa, el litoral castellonenc lidera les reserves, amb una previsió del 72 % d'ocupació, i la ciutat de València espera superar el 75 % per la Marató

Bones expectatives per al sector turístic aquest pont
Bones expectatives per al sector turístic aquest pont / À Punt NTC

Aquest divendres comença un pont festiu de cinc dies amb bones expectatives per al turisme. L'ocupació hotelera estarà al 70 % a les comarques de l'interior, sis punts més que l'any passat, i al 68 % a la costa. El litoral castellonenc lidera les reserves, amb una previsió del 72 % d'ocupació. És la previsió de l'enquesta elaborada per Turisme Comunitat Valenciana.

Per províncies, València lidera l'interés del turisme rural, amb huit punts més que la mitjana autonòmica. La ciutat de València rebrà milers de visitants atrets, entre d'altres, per la celebració diumenge de la Marató. Té una previsió d'ocupació de més del 75 %.

Hi ha zones de l'interior de Castelló amb el 100 % d'ocupació. És el cas de Culla, a l'Alt Maestrat, on els hotels i cases rurals han penjat el cartell de complet. Les associacions d'hoteleria parlen d'un repunt del 20 % a la província en comparació amb l'any passat. El president d'Ashotur, Carlos Escorihuela, afirma que serà un cap de setmana "quasi complet". El perfil del turista és de famílies, grups d'amics i parelles que busquen tranquil·litat i gaudir de la natura.

Operació eixida

Arriba el pont de desembre i, per tant, la DGT ja té preparada l'operació eixida per a evitar els accidents. Des d'aquest migdia s'espera un increment del trànsit a les principals vies d'eixida de les grans ciutats, amb més de huit milions de desplaçaments. El 20 % es produiran a la Comunitat Valenciana. L'operatiu estarà en marxa fins dimecres.

El certificat covid a Espanya

Si tenen previst eixir de viatge aquest pont de desembre, han de tindre en compte que el certificat covid s'ha implantat en bona part d'Espanya. Els demanaran aquest document a Galícia, el País Basc, Navarra, Aragó, Catalunya, les illes Balears, Múrcia i, des d'aquesta mitjanit, a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats