Moderna podria tindre adaptada la vacuna per a òmicron a començament del 2022

El laboratori nord-americà determinarà d'ací a unes setmanes si l'actual injecció és eficaç contra la nova variant de Sud-àfrica

Dosis de vacunes contra la Covid-19 de Moderna
Dosis de vacunes contra la Covid-19 de Moderna / Shutterstock

La farmacèutica nord-americana Moderna, creadora d'una de les vacunes més usades contra la covid-19 en tot el món, estima que podria tindre una nova injecció adaptada a òmicron enllestida al començament del 2022, en cas que siga necessari per a fer front a la nova variant del coronavirus. "Si hem de crear una vacuna completament nova, això serà a principi del 2022", ha assegurat en una entrevista en la cadena BBC el cap mèdic de Moderna, Paul Burton.

L'expert ha apuntat també en la televisió britànica que el laboratori té centenars de persones treballant en la nova variant des del dijous i ha explicat que en les properes setmanes preveuen haver pogut determinar l'efectivitat que té la vacuna ja existent contra òmicron.

Des que la nova variant va ser identificada la setmana passada al sud d'Àfrica, els principals fabricants de vacunes contra la covid-19 a occident, entre els quals hi ha els nord-americans Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson, van començar a provar l'eficàcia dels seus productes.

Pfizer i el seu soci alemany BioNTech van emetre un comunicat divendres en què explicaven que els seus laboratoris ja estan analitzant la variant per a determinar si la seua vacuna Comirnaty (una de les més usades als EUA i en països europeus) podria necessitar algun tipus d'"ajust".

Moderna, per la seua banda, ha alertat que les mutacions observades en la variant són "preocupants" i explica que provarà diverses dosis de reforç de la vacuna per a veure quina és la reacció. 

Després del preparat de Pfizer, el de Moderna és el segon amb més presència en l'estratègia de vacunació espanyola, amb vora onze milions de dosis repartides per totes les comunitats autònomes (1,2 milions a la Comunitat Valenciana). Són les dues úniques marques de vacuna que s'estan inoculant actualment a la població, tant les persones que estan pendents encara d'immunitzar com les majors de 60 anys i els col·lectius prioritaris a qui se'ls administren les dosis de record. AstraZeneca i Janssen quedaren excloses del pla a l'estiu. 

També et pot interessar

stats