El Ministeri de Consum publica una guia amb recomanacions per a comprar mascaretes
L'objectiu és que la ciutadania faça una compra responsable i conscient d'aquests productes.
Amb motiu de l'obligació a partir de demà de dur mascareta en el transport públic, el Ministeri de Consum ha publicat una guia amb recomanacions a tindre en compte a l'hora de comprar mascaretes durant el període de desescalada.
L'objectiu d'aquesta guia és que la ciutadania faça una compra responsable i conscient d'aquest producte, que s'informe de quins tipus de màscares hi ha en el mercat i quin és més útil per a la seua situació personal. Tot i això, el Ministeri insisteix que són només un complement de protecció i que és fonamental seguir complint la resta de mesures preventives.
La guia també recull la informació que cal mirar en l'etiqueta, com el marcatge CE, seguit de quatre números, per a assegurar que el producte compleix la legislació, i la informació relativa a la reutilització.
Tipus de màscares
Les màscares higièniques són un complement de les mesures de distanciament social i higiene del Ministeri de Sanitat per a persones sanes i sense contacte amb el virus. N'hi ha de diferents talles fins als dotze anys per als xiquets i xiquetes sans de més de tres anys i sense contacte amb la malaltia, que han de ser utilitzades sota la supervisió d'una persona adulta.
Les quirúrgiques s'usen en ambients clínics i estan recomanades per a persones que hagen sigut diagnosticades de Covid-19, tinguen o no símptomes. Aquest model limita la transmissió d'agents infecciosos perquè estan dissenyades per a filtrar l'aire exhalat. La seua missió és protegir al qui està al voltant de qui la porta evitant la dispersió vírica en esternudar, tossir o parlar. La màscara quirúrgica ha de disposar d'un mecanisme que permeta cenyir-la estretament sobre nas, boca i barbeta.
Els Equips de Protecció Individual (EPI), a la venda en farmàcies i establiments especialitzats, es recomanen a professionals en contacte amb el virus i a determinats grups vulnerables, sempre per prescripció mèdica. Serveixen per a crear una barrera entre un risc potencial i l'usuari, filtrant l'aire inhalat i evitant l'entrada de partícules contaminants en l'organisme. En funció del grau de protecció poden ser de tipus FFP1, FFP2 i FFP3. Els filtres que contenen contra les partícules també poden ser de tres tipus: P1, P2 i P3.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Laura Morell, sobre la llei Bolaños: “La reforma només pretén el control des de dins del poder judicial”
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part