L'últim reducte: només set pobles valencians no han registrat mai cap contagi de coronavirus

Fins a aquesta onada eren onze els municipis que resistien, però en els últims dies han caigut de la llista Bolulla, Vallés, Palanques i Sorita

Pobles sense cap registre de coronavirus
Pobles sense cap registre de coronavirus / Miguel Ángel Reino

Aquesta cinquena onada de la covid-19 està batent tots els rècords en nombre de contagis des que va començar a l'octubre. En l'últim informe, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 22.081 nous contagis de covid en un sol dia, nou màxim de la pandèmia. A més, amb la pressió hospitalària encara continguda, ara mateix hi ha 145.582 casos actius, fet que suposa el doble que el pic de la tercera onada, ara fa un any.

Només onze municipis havien resistit quasi dos anys de pandèmia i no havien registrat cap contagi de covid-19 entre el veïnat abans d'acabar el 2021. El reducte valencià davant la covid-19 ja només el defenien Bolulla, Castell de Cabres, Confrides, el Castell de Guadalest, Palanques, la Pobla de Sant Miquel, Sacanyet, Sempere, Torralba, Vallés i Sorita, majoritàriament pobles d'interior i amb una població reduïda. Famorca, al Comtat, va resistir fins al principi de desembre, quan Sanitat va registrar un contagi d'un veí que en realitat ja s'havia confirmat anteriorment a Altea.

Però l'onada que patim actualment a la Comunitat Valenciana, lluny de doblegar-se, continua en ascens i els contagis es multipliquen. Així, des que vam començar l'any, Sanitat ha confirmat nous casos en quatre d'aquests pobles que fins al moment s'havien mantingut al marge. En a penes una setmana, Bolulla, Vallés, Palanques i Sorita han registrat algun cas entre el veïnat. Segons l'últim informe publicat per Sanitat, Palanques (Ports) ha comptabilitzat un cas, Vallés (Costera) en suma dos i Sorita (Ports) puja a quatre contagis.

El cas de Bolulla, a la Marina Baixa, destaca per l'increment de contagis en poc més d'una setmana. El passat dia 3 de gener Sanitat va registrar un cas al municipi i, deu dies després, els casos ascendeixen a 17 entre el veïnat. Segons conta a À Punt l'alcalde, Adrián Martínez, l'origen del brot hauria sigut arran de les reunions nadalenques, quan molta gent que viu fora torna al poble per retrobar-se amb la família, i no descarta que s'hi puguen detectar més contagis els pròxims dies. A més, l'alcalde explica que per menut que siga un poble és molt difícil que realment estiga aïllat, ja que el veïnat es mou més enllà del terme municipal i fins i tot podria donar-se el cas que el contagi haja sigut detectat en un centre sanitari d'un altre poble i que no conste en el de l'empadronament de la persona contagiada.

També et pot interessar

stats