José Tuells, epidemiòleg: “Que la Comunitat Valenciana no es considere destinació segura no té cap sentit”

El viròleg també ha valorat el macrobrot produït a Mallorca i la relaxació sobre l’ús de la mascareta en espais oberts

José Tuells, epidemiòleg: “Que la Comunitat Valenciana no es considere destinació segura no té cap sentit” / À Punt NTC

José Tuells, epidemiòleg, viròleg i professor especialista a la Universitat d’Alacant, ha parlat aquest divendres amb À Punt Notícies sobre el gran brot de Mallorca arran de les festes de final de curs amb estudiants arribats de tota la Península i que ja suma 67 contagiats a la Comunitat Valenciana. Tot i que el nombre de contagis continua pujant, Tuells s’ha mostrat prudent abans de generar una alarma social major, ja que “el focus dels casos ara estarà centrat en la gent més jove, perquè és la que queda per vacunar”. 

L’epidemiòleg s’ha dirigit a la gent jove per a demanar-los prudència, ja que els seus progenitors són, en la seua majoria, menors de cinquanta anys que, tot i l’avanç de la vacunació en el País Valencià, “encara no han sigut vacunats i els poden contagiar”. Així mateix, Tuells ha valorat positivament l’anunci del govern d'una nova remesa de més de sis milions de vacunes, ja que només un terç de la població té la pauta completa. 

Quant a l’ús de la mascareta, el professor ha assegurat que la relaxació de mesures que entra en vigor aquest dissabte 26 de juny, quan per fi deixarà de ser obligatòria en espais exteriors amb distància de seguretat, és raonable, ja que “la societat està molt educada i la porta com un element més de la nostra butxaca, com el DNI o les claus”.

Per aquest motiu, l’expert viròleg ha assegurat a À Punt Notícies que no entén que la Comunitat Valenciana continue en la llista de destinacions prohibides per al turisme britànic, ja que les mesures de control i seguiment de casos són molt exhaustives i sempre permeten tindre controlades les persones contagiades. “La Comunitat Valenciana hauria de tindre llum verda ja”, ha afirmat. 

També et pot interessar

stats