Illa demana “contundència” a les autonomies per a contindre els brots i un protocol homogeni per a l'inici del curs
La ministra Celaá convoca per al 27 d'agost una conferència sectorial conjunta d’Educació i Sanitat prèvia a la conferència de presidents.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat “contundència” a les comunitats autònomes per a contindre els contagis del coronavirus i l'adopció d'un nou paquet de mesures de salut pública coordinades en matèria de curs escolar i de cara a la pròxima campanya anual de la grip.
En una reunió telemàtica del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut amb les comunitats autònomes, Illa ha assegurat que les mesures homogènies acordades en l’última trobada, com les de tancar l'oci nocturn o prohibir fumar al carrer a menys de dos metres d'una altra persona, han tingut un “bon acolliment” i ha posat l'accent en la importància d'adoptar un nou paquet d'accions.
A més, ha assenyalat que és imprescindible que es prenguen totes les mesures oportunes per a continuar controlant la pandèmia a Espanya, que aquest dimecres ha marcat un nou màxim de casos diaris, que se situa prop dels 4.000.
En finalitzar la reunió, la ministra Isabel Celaá ha anunciat a través de les xarxes socials que el pròxim dijous, 27 d’agost, tindrà lloc una conferència sectorial conjunta d’Educació i Sanitat amb les comunitats autònomes que serà l'antesala a la conferència de presidents autonòmics anunciada per Pedro Sánchez sobre la tornada a les aules i la data de la qual encara està pendent de determinar. Prèviament, el dia 25, es reunirà la Comissió General d'Educació.
Aquest dimecres, les Conselleries de Sanitat Universal i d’Educació han fet públiques algunes de les mesures que contemplen per a la tornada a les aules a partir del 7 de setembre. Entre aquestes destaca l’habilitació en totes les escoles d’una dependència, amb poc de mobiliari i bona ventilació, on traslladar aquelles persones amb sospites de tindre el coronavirus. Aquesta s’uneix a les ja anunciades pel conseller Vicent Marzà com les entrades esglaonades, els grups de convivència estables o la distància d’1,5 metres dins de l’aula.
App Radar Covid
D’altra banda, el Ministeri de Sanitat ha informat que totes les comunitats autònomes han mostrat interés en l'aplicació Radar Covid que podria posar-se en marxa en les pròximes setmanes, encara que falta que les autonomies la integren en els seus serveis regionals de salut per a poder notificar els contagiats i que aquesta eina envie les alertes.
Més llegit
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
-
Qui, quant i com acollir-se a les noves tarifes del transport públic que entren en vigor este dimarts?
-
Els senyals de trànsit s'adapten als nous temps
-
Moren tres banyistes a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Detingut un professor per fer-se passar per un menor en xarxes i demanar fotos sexuals a una xiqueta
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
30.06.2025 | A la fresca
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
La lluita del Club Sirenas de Catarroja
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
27.06.2025 | L'estiu 'A la fresca' amb Eduard Forés i Maria Fuster
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
27.06.2025 | “Gran Pantalla”: cinema de neumàtics i gasolina