Certificat covid: la policia imposa 49 sancions, inspecciona 18 locals i identifica vora 1.800 persones

Fotur denuncia actuacions policials "desproporcionades i pròpies d'un estat policial repressiu"

El dispositiu policial ha inspeccionat distints locals per a comprovar el compliment del certificat covid / À Punt NTC

Des de la implantació del certificat covid a les 12 de la nit de divendres unitats de la Policia Nacional, Policia Local i la Policia Autonòmica de la Generalitat han estés 49 actes per incompliments. Aquest dispositiu especial ha fet inspeccions a 18 locals de les tres capitals de província on s'han identificat 1.748 persones. També s'hi han notificat 264 infraccions relacionades amb les mascaretes, 68 per drogues, 5 per armes i altres 18 denúncies, segons han informat des de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana.

La Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur) ha denunciat a través d'una publicació en les seues xarxes socials les actuacions "totalment desproporcionades i pròpies d'un estat policial repressiu" que els locals d'oci i discoteques de la Comunitat Valenciana han experimentat en la matinada d'aquest dissabte.

Segons explica Juanjo Carbonell, secretari general de Fotur, més de vint agents antidisturbis han fet inspeccions en diversos locals per la implantació del certificat covid i han ordenat paralitzar l'activitat en l'acte, "atemptant així contra el principi de llibertat d'empresa i les llibertats individuals dels nostres usuaris i clients".

Des de la plataforma han assegurat que les portes dels establiments d'oci estan sempre obertes per a les forces de seguretat, però que aquestes actuacions s'han de fer "de forma discreta i no coercitiva". Per a concloure han comunicat que es reserven el dret de posar en marxa les corresponents accions al respecte.

La delegació del govern a València ha manifestat que dona total suport als cossos de seguretat de l'Estat, que "estan vetlant per cuidar de la salut pública".

Per la seua part, la Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH), que comparteix opinió amb Fotur, ha dirigit escrits al director general de l'Agència de Seguretat, Josep Maria Àngel, i al regidor de Seguretat de l'Ajuntament de València, Aarón Cano, per a transmetre la seua sorpresa i indignació pel dispositiu desplegat per la policia, que els ha recordat al "to i l'estil de les batudes de les brigades del franquisme".

La coordinadora al·lega que s'ha de tindre en compte que l'aplicació oficial per a llegir els certificats d'aquest nou sistema, "que tants maldecaps i dificultats està provocant als locals d'oci", va ser distribuïda a penes amb 48 hores d'antelació de l'entrada en vigor i que s'han produït fallades serioses de comunicació a la ciutadania per a fer-ne entendre la importància.

També et pot interessar

stats