Multes de 60 a 30.000 euros per incomplir l'obligació del certificat covid

El ple del Consell aprova el nou règim sancionador vinculat al document, que des de la mitjanit serà requisit per a l'accés a certs espais

El passaport Covid
Grafisme amb els espais on serà exigible el document / À Punt NTC

El ple del Consell aprova aquest divendres un nou règim sancionador per als incompliments sobre el passaport covid amb sancions que oscil·len des dels 60 fins als 30.000 euros. El document, que entra en vigor a la mitjanit del divendres al dissabte, serà requisit necessari des de llavors per a accedir a determinats espais, implicant tant als particulars que l'han de portar com els locals de restauració, oci i entreteniment, entre d'altres, on s'ha de presentar.

Les sancions s'han incorporat en dos nous apartats en sengles articles que s'han incorporat al decret llei 11/2020, de 24 de juliol del Consell, de règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció contra la covid-19.

Les noves disposicions introdueixen sancions lleus d'entre 60 i 600 euros per als particulars que incomplisquen les restriccions d'entrada o exhibició dels documents corresponents, quan estiguen degudament anunciades, en referència als clients que es colen en el local o declinen ensenyar el passaport corresponent.

Pel que fa als establiments, es podrà sancionar amb multes de 60 a 600 euros als locals que incomplisquen l'obligació de col·locar cartells o mesures informatives en els quals siga exigible el document. La falta es considera greu quan no es demane certificat o es permeta l'accés lliure si per la seua tipologia el local està obligat a fer-ho, amb multes que van des dels 601 als 30.000 euros.

Totes aquestes sancions seran aplicables als locals d'hostaleria, restauració, oci i entreteniment amb aforament superior a 50 persones; a locals d'activitats recreatives i d'atzar amb servei de restauració; i en esdeveniments, celebracions i festivals de música amb assistència superior a 500 persones i on no siga possible l'ús permanent de la màscara.

També et pot interessar

stats