Els Estats Units aproven un rescat de 500.000 milions mentre es dispara la desocupació

La Xina no registra cap mort com a conseqüència de la pneumònia Covid-19 per nové dia consecutiu.

Una dona porta una bossa de lliurament de correus dies abans de la reobertura progressiva d’empreses i restaurants a Atlanta, els Estats Units, el passat 22 d’abril del 2020
Una dona porta una bossa de lliurament de correus dies abans de la reobertura progressiva d’empreses i restaurants a Atlanta, els Estats Units, el passat 22 d’abril del 2020 / Elijah Nouvelage (Reuters)

Negocis tancats i més de 26 milions de persones al carrer. La pandèmia ha provocat una situació d’atur i paràlisi econòmica sense precedents als Estats Units, davant de la qual el Congrés ha aprovat un pla de rescat de quasi 500.000 milions de dòlars per a ajudar els hospitals i xicotetes empreses.

La iniciativa ha rebut l’aval de 388 dels 435 legisladors i només cinc vots en contra, com ara el de la congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez, que representa part dels barris del Bronx i Queens a Nova York, els més castigats per la pandèmia. La congressista més jove de la història del país ha sigut l’única del seu partit que ha rebutjat la mesura en considerar que és insuficient perquè, per exemple, no inclou ajuda per als qui tenen dificultats per a pagar el lloguer o la hipoteca.

Trump sospesa allargar el distanciament social més enllà del 30 d’abril

El president estatunidenc, Donald Trump, ha assegurat que el seu govern allargarà més enllà del 30 d’abril les recomanacions de distanciament social per a combatre la Covid-19, si ho considera necessari. “Fins que sentim que és segur, les estendrem”, ha assegurat aquest dijous en la roda de premsa diària.

La Casa Blanca ha llançat a mitjan de març les recomanacions de distanciament social per un període inicial de 15 dies, i després les va prorrogar per 30 dies més que conclouran el 30 d’abril. En paral·lel, el mandatari ha animat els estats a iniciar plans de reobertura econòmica i social que, idealment, no entren en conflicte amb les mesures de distanciament social.

Els Estats Units, focus central de la pandèmia

En les últimes setmanes, els Estats Units s’ha convertit en el focus central de la pandèmia amb més de 869.172 casos i 49.954 morts, segons les últimes dades de la Universitat Johns Hopkins. Pràcticament, quadruplica el següent país més castigat pel virus, Espanya, amb més de 213.000 contagis i 22.000 morts. Mantenen les posicions en la llista amb major nombre de casos Itàlia –que té la pitjor xifra de víctimes mortals, amb 25.549–, França, Alemanya i el Regne Unit. Turquia ha superat en les últimes hores les 100.000 persones infectades, una quantitat de què cada vegada està més prop l’Iran. Sumant les xifres globals, en les pròximes setmanes es podrien superar els tres milions de casos: 2.709 contagis fins ara, dels quals 190.861 han perdut la vida i 738.490 se n’han recuperat.

Nou dies seguits sense morts per Covid-19 a la Xina

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha anunciat que no hi ha hagut cap mort com a conseqüència de la Covid-19 en tot el país, la qual cosa suposa que són nou dies consecutius. Les autoritats sanitàries han anunciat que, segons les xifres oficials, el total de morts es manté en 4.632.

La xifra de nous infectats ha caigut també per tercer dia consecutiu i aquest dijous se situa en 6, dos dels quals procedeixen de l’estranger i s’han diagnosticat a la ciutat de Xangai. Així, el nombre total de contagis “actius” al país asiàtic és de 915, dels quals 57 es troben en estat greu, i tan sols queda un cas a la ciutat centreoriental de Wuhan, origen de la pandèmia.

També et pot interessar

stats