Desembre comença amb un 33% de contagis més que fa un any

Les morts i la pressió hospitalària baixen a causa de l'elevat percentatge de població vacunada contra la covid-19

q covid 1 10 desembre

Els primers deu dies de desembre han registrat 15.538 contagis, un 33% més que en el mateix període de 2020, quan se'n van notificar 11.688. A l'espera del conegut com a "efecte pont" després dels dies festius i quan falten dues setmanes per a les celebracions de Nadal, la cinquena onada es dispara a la Comunitat Valenciana.

L'elevat percentatge de població vacunada contra la covid-19, vora un 80%, fa que la situació epidemiològica siga ben diferent de la de fa un any. El nombre de morts a causa del coronavirus de l'1 al 10 de desembre d'enguany ha sigut de 50, vora una quarta part de les 189 registrades a l'inici d'aquest mes el 2020.

Pel que fa a la pressió hospitalària, a hores d'ara el nombre de pacients covid en planta i a les unitats de crítics és la meitat que fa un any. Així, el 10 de desembre de 2020 hi havia 1.147 persones hospitalitzades i el mateix dia de 2021 n'hi ha 563. A les UCI, la diferència és més acusada i s'ha passat de 234 llits dedicats a pacients covid després del pont de desembre de 2020 als 93 d'enguany.

Davant d'aquestes dades epidemiològiques, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha alertat que, si pugen les hospitalitzacions, s'haurà de posar sobre la taula la possibilitat de noves mesures, tot i que es descarta tornar a un tancament absolut.

"Sabem que la vacuna no és una garantia absoluta, però fa que el risc d'arribar a l'hospital siga molt menor", ha emfatitzat el cap del Consell, que ha animat de nou la població que encara no s'ha vacunat a acostar-se a un dels punts mòbils habilitats per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

També et pot interessar

stats