El pont festiu podria fer augmentar els contagis diaris fins a un 25%

El matemàtic Santi Cremades explica com el pont del Nou d'Octubre va afectar la taxa de contagis i la pressió hospitalària.

Mathies Muñoz i el matemàtic Santi Cremades il·lustren l'efecte pont.

Les autoritats sanitàries avisen que relaxar les mesures anti-Covid durant aquest pont de la Constitució pot tindre conseqüències nefastes. En aquesta línia, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha recomanat no eixir de casa per a evitar posar en perill el mes de desembre i Nadal.

Mathies Muñoz ens explica aquesta setmana en ‘A la Ventura’, amb l'ajuda del matemàtic Santi Cremades, l'efecte "explosiu" que el pont del Nou d'Octubre va tindre en la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana. Les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública mostren com vora una setmana després d'aquests dies festius es va registrar un repunt en el nombre de contagis.

El científic ha subratllat que el pont va fer que canviara la tendència a la baixa que s'estava registrant al començament del mes d'octubre. Primer es van notificar més casos de coronavirus, després van augmentar les hospitalitzacions, i finalment es va incrementar el nombre de persones ingressades a les UCI.

Segons el model predictiu de Cremades, l'evolució de la taxa d'incidència acumulada a la Comunitat Valenciana indica que la corba de contagis s'aplanaria si no es cometera cap imprudència en els dies que venen. El matemàtic calcula que l'efecte pont podria traduir-se en un repunt de contagis set dies després dels festius, la qual cosa faria que la setmana prèvia a la celebració de Nadal es registrara una pressió hospitalària molt superior a l'actual.

El matemàtic ha calculat que l'increment de contagis al territori valencià podria ser del 25% en qüestió de dies, la qual cosa faria que es notificaren més de 1.700 casos diaris.

També et pot interessar

stats